r
Nosalty Logó

Csokitorta házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokitorta házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 6821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    420 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7550.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1898 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    2955 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3150 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1770 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 6821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a cukor 2/3-ad részével kikeverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  3. A lisztet a sütőporral és a szitált kakaóporral összekeverjük.
  4. A fehérjét finoman beleforgatjuk a sárgájába, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  5. Zsiradékkal kikent és lisztezett 28 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben először nagylángon (kb. 5-10 perc), majd közepes lángon megsütjük, tűpróbáig (kb. 20 perc).
  6. Töltelék elkészítése:
  7. A pudingot a szokásos módon megfőzzük. Nem kavargatva hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a bőrt.
  8. A margarint átszitált porcukorral kikavarjuk, belekeverjük a csokipudingot, a szitált kakaóport és az olvasztott csokit. Esetleg rumaromát is adunk hozzá.
  9. Kétfelé vágjuk a piskótát, és ezzela töltelékkel megtöltjük. A tetejére is tehetünk ebből a krémből.
  10. Csokimáz elkészítése:
  11. A csokit kis kockákra tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. Majd annyi olajat vagy vajatadunk hozzá, hogy jól kenhető legyen.
  12. Ezzel bevonjuk a tortát, és hagyjuk rádermedni.
  13. Esetleg még tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 300
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 104025
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szülinapra sütöttem, és nagyon sikeres volt. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőforma kikenéséhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!