Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 17. - csokikrémes

Csokitorta 17. - csokikrémes
Csokitorta 17. - csokikrémes
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 27 születésnapomra sütöttem magamnak ezt a tortát. A férjemnek előre leszögeztem, hogy ne is próbálkozzon kész tortával meglepni, mert akkor mérges leszek. A konyhámba nem engedek be ilyen borzalmakat, ráadásul itt még hűtést sem igényelnek! Szóval, anyuka és egyéb családtag hiányában, magamat leptem meg ezzel a remek tortával. A férjem pedig kiváló kukta volt mellettem:). Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 20 dkg eper (vagy más gyümölcs)

ajánlat

Én eperrel díszítettem, mivel ez a becenevem, de határ a csillagos ég:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaphoz a tojássárgákat a cukorral és a kakaóval 15 percig keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  3. Kivajazott, lisztezett formába öntjük, és megsütjük. (Sajnos én 26 cm-es formát használtam, de jobb a 24 cm-es, mert az én tortám lapos lett.)
  4. A krémhez a tejet és a lisztet összefőzzük. Nagyon sűrű és masszív massza lesz, ne ijedjünk meg!
  5. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint, a barna cukrot és a kakaót.
  6. Ezzel kenjük meg a kihűlt alapot kívül-belül!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 675
elküldve: 6
receptkönyvben: 234
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes csokitorta, csokikrémes kakaós sütemény

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ronilo
ronilo Tue, 2012-09-25 21:03

Kedves EperUK!

Sajnos az általad hozott linkek egyike sem dob ki értékelhető eredményt, pedig én is kíváncsi lennék (így az ötödik x-et taposva), hogy mitől tudnék jó tortaalapot sütni - azaz ami feljön, majd nem esik össze. Nekem még soha, de SOHA nem sikerült.

viktoria62
viktoria62 Tue, 2011-11-29 23:35

Érdekes,hogy a piskóta úgy készül.,hogy nincs benne sütőpor.
Hogy jön akkor így fel a tészta?

kackac
kackac Wed, 2011-08-24 15:01

 Kedves Eper!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a krém kihűlése után kevered csak hozzá a cukrot és a vajat, azok hogy oldódnak fel? Nem jobb úgy, hogy miután lehúzom a tűzről a krémet, rögtön hozzákeverem ezeket? Vagy úgy lenne valami baja (kicsapódik stb.)?

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2011-11-30 00:19

Kedves kackac!
Nalam a kihules nem hideget jelent, es teljesen feloldodott mindket osszetevo. Hogy kicsapodik e nem tudom, en igy csinaltam.
Udv: saci

Oroszkrisztina
Orosz Krisztina / Oroszkrisztina Thu, 2011-08-04 18:36

Kedves Eper!

A tésztát ha megsült, kettévágod és megkened a krémmel? hány részre vágod? holnap lesz a névnapom, vendégek jönnek, nekik fogom megcsinálni:)

EperUK
EperUK / EperUK Wed, 2011-11-30 00:16

Bocsi, tudom mar nem aktualis, de: 6-os pont, kivul,belul megkenem kremmel. En 1 reszre vagtam.
Udv:Saci

Lidi
Lidi Fri, 2011-06-03 22:40

Hali!
Ha megfőzted a krémet,de még melegen keverj bele egy tábla étcsokit....isteni.Kihűlés után elég a margarint és a cukrot hozzákeverni.
Próbáld ki ,nagyon fini!! :=)

Lidi
Lidi Fri, 2011-06-03 22:40

Hali!
Ha megfőzted a krémet,de még melegen keverj bele egy tábla étcsokit....isteni.Kihűlés után elég a margarint és a cukrot hozzákeverni.
Próbáld ki ,nagyon fini!! :=)

Mseee
Emese / Mseee Fri, 2011-06-03 19:22

jól néz ki, a krém is tuti finom (én is ilyesmit szoktam tortákba tenni, viszont én olvasztott csokival és csokireszelékkel ízesítem! :))! ja, és boldog szülinapot utólag! :D

702
tojás 6 db
porcukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
finomliszt 7 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 4 dl
finomliszt 4 evőkanál
vaj 20 dkg
barna cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
eper 20 dkg