r
Nosalty Logó

Csokis-sajtkrémes kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-sajtkrémes kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 3031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    199.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 3031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

  • 25 g vaj (a 2 körlap megkenéséhez)
  • 1 db tojás (a kiflik kenegetéséhez)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémsajtot, a vajat és a cukrot keverjük robotgéppel habosra.
  2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyúrjuk össze. A kész tésztát osszuk 2 egyenlő részre, és fóliába csavarva 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Míg a tészták a hidegben pihennek, készítsük el a tölteléket: az apróra tört étcsokit keverjük össze a kakaóporral és a fahéjjal (és az apróra tört mogyoróval).
  4. Amikor elég ideig hűtöttük a tésztánkat, az egyik gombócot vegyük ki a hűtőből, és gyúrjuk még egyszer át, hogy egy kicsit megpuhuljon a tészta. Alaposan lisztezett deszkán nyújtsunk belőle egy kb. 25 cm átmérőjű kört.
  5. A kinyújtott tésztát kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk rá a csokis tölteléket. Pizzavágó segítségével vágjuk 4 felé, majd minden negyedet 3 részre. Így 12 szelet lesz egy körből. Tekerjük fel a széles részétől kezdve befelé haladva, hogy kicsi kifliket kapjunk.
  6. Ugyanígy járjunk el a második gombóc tésztánkkal is.
  7. A kifliket rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük be pihenni a hűtőszekrénybe egy fél órára. Ekkor kapcsoljuk be a sütőnket is, és melegítsük elő 180 fokra.
  8. Fél óra pihentetés után a kifliket a felvert tojással kenegessük meg, és rakjuk be az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6922
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alábbi csokis-sajtkrémes kifli receptjét a desszert.eu-tól nyert Varga Gábor: Desszertszerelem c. könyvből kölcsönöztem (bár kicsit változtattam rajta). Ennek a kiflinek a sós verzióját már nagyon sokféleképpen készítettem, de édesen még sosem. Azt hiszem, így még finomabb, nagyobb kedvencem lett! :) Kívül ropogós, belül meleg, picit még folyós, könnyű... Nyami! :) Egyébként teljesen olyan az íze, mint a metróállomásokon található hercegnős sütödék kakaós és mogyorós tekercsei.:)

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!