Nosalty Logó

Csokis-sajtkrémes kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-sajtkrémes kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 379 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 3031 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 434 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 379 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    199.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 3031 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 434 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

  • 25 g vaj (a 2 körlap megkenéséhez)
  • 1 db tojás (a kiflik kenegetéséhez)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémsajtot, a vajat és a cukrot keverjük robotgéppel habosra.
  2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyúrjuk össze. A kész tésztát osszuk 2 egyenlő részre, és fóliába csavarva 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Míg a tészták a hidegben pihennek, készítsük el a tölteléket: az apróra tört étcsokit keverjük össze a kakaóporral és a fahéjjal (és az apróra tört mogyoróval).
  4. Amikor elég ideig hűtöttük a tésztánkat, az egyik gombócot vegyük ki a hűtőből, és gyúrjuk még egyszer át, hogy egy kicsit megpuhuljon a tészta. Alaposan lisztezett deszkán nyújtsunk belőle egy kb. 25 cm átmérőjű kört.
  5. A kinyújtott tésztát kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk rá a csokis tölteléket. Pizzavágó segítségével vágjuk 4 felé, majd minden negyedet 3 részre. Így 12 szelet lesz egy körből. Tekerjük fel a széles részétől kezdve befelé haladva, hogy kicsi kifliket kapjunk.
  6. Ugyanígy járjunk el a második gombóc tésztánkkal is.
  7. A kifliket rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük be pihenni a hűtőszekrénybe egy fél órára. Ekkor kapcsoljuk be a sütőnket is, és melegítsük elő 180 fokra.
  8. Fél óra pihentetés után a kifliket a felvert tojással kenegessük meg, és rakjuk be az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6609
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az alábbi csokis-sajtkrémes kifli receptjét a desszert.eu-tól nyert Varga Gábor: Desszertszerelem c. könyvből kölcsönöztem (bár kicsit változtattam rajta). Ennek a kiflinek a sós verzióját már nagyon sokféleképpen készítettem, de édesen még sosem. Azt hiszem, így még finomabb, nagyobb kedvencem lett! :) Kívül ropogós, belül meleg, picit még folyós, könnyű... Nyami! :) Egyébként teljesen olyan az íze, mint a metróállomásokon található hercegnős sütödék kakaós és mogyorós tekercsei.:)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

nyami, köszönöm. :-D

Törölt felhasználó

Ezt ki kell próbálnom:)Jól hangzik!

Zúza

Alias csokis rugelach. A diós-baracklekváros is nagyon fincsi. :)

Törölt felhasználó

Szia! Szuper a recept, köszi, hogy feltöltötted! Már kétszer elkészítettem (2 nap alatt :D) vendégeknek, ajándékba. A második adagot szilvalekvárral töltöttem, tényleg nagyon jól variálható recept. Köszi még egyszer!

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek