r
Nosalty Logó

Csokis-ropogós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-ropogós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 5936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    372.3 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1061 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4887.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 5936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A lisztet és a sütőpot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat. Ezután jöhet a cukor és a tojássárgája. A hozzávalókból szép golyót formázunk, és folpack-ba tekerve, fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán a tortaformánk átmérőjénél 2-3 cm-rel nagyobb méretűre nyújtjuk. (Kezdőknek ajánlom a sütőpapíros nyújtást: sütőpapír a tészta alá, sütőpapír a tészta fölé, így nem fog szakadni a tészta, a formába is könnyebb belerakni, az alsó sütőpapír eltávolítása után, félig a felsőt is érdemes lehúzni.) A tészta széleit a tortaforma széleire tapasztjuk, hogy pereme legyen.A tésztát megszurkáljuk villával (sokszor), majd egy sütőpapírt helyezünk rá, amire babot/lencsét szórunk súlynak. Így elősütjük 15 percen keresztül.A sütőt ezután nem zárjuk el, hanem 180 fokra vesszük a hőmérsékletét.
  4. Amikor a tészta kicsit hűlt, leszedjük róla a sütősúlyt és a papírt.
  5. A krémhez a tejszínt és a tejet egy edényben felforraljuk. Aztán gyorsan levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokit, és kevergetve felolvasztjuk benne. Belekeverjük a tojásokat, majd a csokikrémet a tortaformában lévő, elősütött tésztára öntjük, és újabb 15 percig sütjük.
  6. Ezalatt a ropogós rész hozzávalóit robotgéppel összeaprítjuk.
  7. Amikor már hűlt egy keveset a tortánk, rászórjuk a „ropit”, és belenyomkodjuk kissé a krémbe. Jót tesz neki, ha áll pár órát a hűtőben. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10892
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

Ha valakinek túl tömény lenne, tálalhatja pl. Hulalából felvert habbal, ami könnyít rajta (de nem a kalóriákon persze :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy álom csokitorta a Schokolade c. német könyvből, amit legjobb barátnőmtől kaptam ajándékba. Fantasztikus íze van, jobban nem akarom dícsérni, próbáljátok ki :).

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek