r
Nosalty Logó

Csokis oreós brownie

Zsuzsamama56
Csokis oreós brownie
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

848
Kalória
11.7g
Fehérje
115.6g
Szénhidrát
39.3g
Zsír
31g
Víz
165g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
67.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 848 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7049.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1438 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    2606 mg
  • Nátrium
    2231 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    693.7 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1379 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 5091 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 402 kcal

Elkészítés

  1. A csokoládét a margarinnal gőz felett simára olvasztjuk.
  2. A száraz hozzávalókat eldolgozzuk, így a liszthez adjuk a sütőport, a gesztenyelisztet, a kakaóport, a sót, és a kekszből 6 db-ot beletördelünk apróra.
  3. A tojásokat és a sárgákat a cukorral, aromákkal géppel kikeverjük, félig habosra, majd folyamatosan hozzáöntjük a csokoládét, de már csak ha kihűlt langyosra. Pár percig keverjük a géppel, és utána a száraz anyagot lassan belekeverjük, egy erre alkalmas eszközzel.
  4. Egy 20x28 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát, és kirakjuk félbetördelt oreo keksszel.
  5. 170 fokos légkeveréses sütőben 35 percig kell sütni, de aki jobban szeretné megsütni, az 50 percig süsse. (Én az utóbbi szerint jártam el.) Aki krémesebben szereti, annak a rövidebb sütési időt javaslom. Ha kívül kicsit ropogós, de tűvel próbálva még belül ragad kicsit, akkor már jó.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x28

Régóta kísérletezek vele, talán most sikerült megalkotnom, bár tovább sütöttem, mint kellett volna, ezért aki elkészíti, rövidebb időt ajánlok neki. Persze attól is függ, ki hogy szereti.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...