Csokis-narancsos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ágica-92
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
30g finomliszt109 kcal
-
100 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
13g tej7 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A közepéhez
-
50g babapiskóta188 kcal
-
50g narancslé24 kcal
A pudinghoz
A tetejére
-
50g tortabevonó273 kcal
-
14 kcal
-
65g narancs22 kcal
Összesen
1294
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
120g finomliszt437 kcal
-
398 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g tej28 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A közepéhez
-
200g babapiskóta752 kcal
-
200g narancslé94 kcal
A pudinghoz
A tetejére
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
10g csokoládédara55 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
5170
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
16 kcal
-
5.1g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A közepéhez
-
8.1g babapiskóta30 kcal
-
8.1g narancslé4 kcal
A pudinghoz
-
3.6g csokoládés pudingpor14 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
40.4g tej23 kcal
A tetejére
-
8.1g tortabevonó44 kcal
-
0.4g csokoládédara2 kcal
-
10.5g narancs4 kcal
Összesen
209
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 992.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.3 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 100.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 130 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
1294
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.8 g
Zsír
-
Összesen 209.7 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3969.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 1506 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 521 mg
-
Foszfor 1072 mg
-
Nátrium 754 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 713.4 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 403.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 994 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 933 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 518 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
5170
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
120 g finomliszt
-
120 g teljes kiőrlésű liszt
-
12.5 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ek tej
A közepéhez
-
200 g babapiskóta
-
2 dl narancslé
A pudinghoz
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
6 ek cukor
-
1 l tej
A tetejére
-
200 g tortabevonó
-
1 ek csokoládédara
Elkészítés
A tésztához
- Összekeverjük a kétfajta lisztet, belerakjuk a sót és a vaníliás cukrot, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejet apránként adjuk hozzá. Miután jól összegyúrtuk, rakjuk be a hűtőbe 1 órára.
- Kenjünk ki egy kerek tortaformát vajjal, és szórjuk meg liszttel. Ha letelt az 1 óra, a tészát nyújtsuk ki, és rakjuk bele a formába, majd előmelegített sütőben 40 percig süssük.
- Ha kivettük a sütőből a süti alját, elkészítjük az egyik csomag pudingot (a csomagoláson lévő utasítások szerint). Még melegen ráöntjük a tésztára. Majd hagyjuk, hogy kihűljön.
- A babapiskótát beáztatjuk a narancslébe, majd elhelyezzük a puding tetején. Ezután megcsináljuk a másik csomag pudingot, és ráöntjük. (Ha még narancsosabbra szeretnénk, a pudingba is önthetünk egy kis narancslevet.)
- Ha kihűlt a puding, akkor megolvasztjuk a csokoládét, és ráöntjük a süti tetejére, szép egyenletesre elkenjük. Megvárjuk, míg nagyjából megszilárdul a csoki, aztán megszórjuk a csoki reszelékkel.
- Berakjuk a hűtőbe kb. 30-60 percre, hogy teljesen megszilárduljon a csokoládé a torta tetején. Miután kivettük, kiszedjük a tortaformából, és narancs-gerezdekkel díszítjük.:)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 9577
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ágica-92
47 recept
Csak úgy eszembe jutott, hogy milyen finom lehet egy ilyen torta, így gondoltam egyet, és valamelyik délután megsütöttem.:)