r
Nosalty Logó

Csokis-narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ágica-92
Csokis-narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A közepéhez

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 1294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A közepéhez

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 5170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A közepéhez

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3969.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.4 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    518 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 5170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A közepéhez

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a kétfajta lisztet, belerakjuk a sót és a vaníliás cukrot, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejet apránként adjuk hozzá. Miután jól összegyúrtuk, rakjuk be a hűtőbe 1 órára.
  2. Kenjünk ki egy kerek tortaformát vajjal, és szórjuk meg liszttel. Ha letelt az 1 óra, a tészát nyújtsuk ki, és rakjuk bele a formába, majd előmelegített sütőben 40 percig süssük.
  3. Ha kivettük a sütőből a süti alját, elkészítjük az egyik csomag pudingot (a csomagoláson lévő utasítások szerint). Még melegen ráöntjük a tésztára. Majd hagyjuk, hogy kihűljön.
  4. A babapiskótát beáztatjuk a narancslébe, majd elhelyezzük a puding tetején. Ezután megcsináljuk a másik csomag pudingot, és ráöntjük. (Ha még narancsosabbra szeretnénk, a pudingba is önthetünk egy kis narancslevet.)
  5. Ha kihűlt a puding, akkor megolvasztjuk a csokoládét, és ráöntjük a süti tetejére, szép egyenletesre elkenjük. Megvárjuk, míg nagyjából megszilárdul a csoki, aztán megszórjuk a csoki reszelékkel.
  6. Berakjuk a hűtőbe kb. 30-60 percre, hogy teljesen megszilárduljon a csokoládé a torta tetején. Miután kivettük, kiszedjük a tortaformából, és narancs-gerezdekkel díszítjük.:)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9577
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Csak úgy eszembe jutott, hogy milyen finom lehet egy ilyen torta, így gondoltam egyet, és valamelyik délután megsütöttem.:)

Hozzávalók

A tésztához

A közepéhez

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...