Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes Sündy konyhájából

Csokis-meggyes Sündy konyhájából
Csokis-meggyes Sündy konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom imádja a meggyet és a csokit. A lúdláb után ezzel a süteménnyel arattam nála a legnagyobb sikert. Azóta is emlegeti :) Ahogy megláttam a Haas versenykiírását, tudtam, hogy ezt a sütit kell beneveznem.

Lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik, de szerintem bárki könnyedén elkészítheti és megéri a "pepecselést".

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

ajánlat

Bármilyen alkalomra tuti siker. Valentin napra, évfordulóra szívecske, karácsonyra fenyőfa vagy csillag mintával is el lehet készíteni. De aki hagyományosabb tortát szeretne, díszítheti tejszínhabbal is. A meggyes és tejszínes krémeket külön-külön már rengeteg sütihez felhasználtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra felverjük, majd a cukrot és vaníliás cukrot beleszórjuk és tovább keverjük.
  2. A lisztet a kakaóporral elvegyítjük, majd a keveréket folyamatosan adagolva a tojásos krémhez keverjük. A tésztát a sütőpapírral lefedett tepsi hátára simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A kész piskótát kettévágjuk. A süti tetejének szánt lapból kiszúrunk egy tetszőleges mintát (én mivel páromnak készítettem, egy szívecske formát használtam), a kivágást félretesszük. A kiszúrt lapot folpackra tesszük.
  4. A meggyet lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Ha kell vízzel egészítsük ki, hogy meglegyen 4 dl. A pudingport a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, de a befőttlével és 1 ek cukorral. Beleforgatjuk a meggyszemeket és a kiszúrt piskótára kenjük. Ezután kb 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. Közben elkészítjük a tejszínes krémeket. A csokit az olajjal vízfürdőben, alacsony hőfokon simára olvasztjuk és hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a csokoládét és habzsákba töltjük. A kihűlt meggyes krémre egymástól 1 cm-re vastag csíkokat nyomunk. A tejszín másik felét a sötét csíkok közé nyomjuk.
  6. A másik piskótalapot a krémre tesszük, majd egy tál segítségével átfordítjuk. Így a kiszúrt lap kerül felülre, melyről lehúzzuk a fóliát. A kiszúrt formát visszatesszük a helyére és csokireszelékkel, vagy porcukorral megszórjuk. A kiszűrt formát kissé eltoljuk, így látszani fog a meggyes krém.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 419
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sündy

Mióta szakács: 2012.11.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Mennyei csokis-meggyes, tejszínkrémes-meggykrémes csokis süti, tejszínes-meggykrémes csokis sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa04
zsuzsa04 Thu, 2012-11-15 21:19

Szia!
Gáz sütőben hány fok és mennyi idő a sütés?
köszönöm

Sündy
Sündy / Sündy Thu, 2012-11-15 23:22

3-4-es fokozat, 200 fok és előmelegített sütő kell minden esetben :)
Sütési időt pontosan nem tudok. Gondolom kicsit több, mint a légkeverésessel. 12 perc után tűpróbát javaslok és akkor látod, hogy nyers-e még a közepe.

Sündy
Sündy / Sündy Thu, 2012-11-15 12:07

Óhh köszi, hogy szóltál. Elírás, valamiért belekerült egy tizedes vessző, kicsit fáradtan írtam :$

396
finomliszt 15 dkg
cukor 15 dkg
tojás 5 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
meggybefőtt 50 dkg
víz 4 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 1 ek
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
habtejszín 5 dl
porcukor 3 ek
habfixáló 1 csomag