r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes Sündy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sündy
Csokis-meggyes Sündy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 397 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 3967 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 187 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 397 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2620.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1783 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 3967 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat habosra felverjük, majd a cukrot és vaníliás cukrot beleszórjuk és tovább keverjük.
  2. A lisztet a kakaóporral elvegyítjük, majd a keveréket folyamatosan adagolva a tojásos krémhez keverjük. A tésztát a sütőpapírral lefedett tepsi hátára simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A kész piskótát kettévágjuk. A süti tetejének szánt lapból kiszúrunk egy tetszőleges mintát (én mivel páromnak készítettem, egy szívecske formát használtam), a kivágástfélretesszük. A kiszúrt lapotfolpackratesszük.
  4. A meggyet lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Ha kell vízzel egészítsük ki, hogy meglegyen 4 dl. A pudingport a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, de a befőttlével és 1 ek cukorral. Beleforgatjuk a meggyszemeket és a kiszúrt piskótára kenjük. Ezután kb 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. Közben elkészítjük a tejszínes krémeket. A csokit az olajjal vízfürdőben, alacsony hőfokon simára olvasztjuk és hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjüka csokoládét és habzsákba töltjük. A kihűlt meggyes krémre egymástól 1 cm-re vastag csíkokat nyomunk. A tejszín másik felét a sötét csíkok közé nyomjuk.
  6. A másik piskótalapot a krémre tesszük, majd egy tál segítségével átfordítjuk. Így a kiszúrt lap kerül felülre, melyről lehúzzuk a fóliát. A kiszúrt formát visszatesszük a helyére és csokireszelékkel, vagy porcukorral megszórjuk. A kiszűrt formát kissé eltoljuk, így látszani fog a meggyes krém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3489
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Ajánló

Bármilyen alkalomra tuti siker. Valentin napra, évfordulóra szívecske, karácsonyra fenyőfa vagy csillag mintával is el lehet készíteni. De aki hagyományosabb tortát szeretne, díszítheti tejszínhabbal is. A meggyes és tejszínes krémeket külön-külön már rengeteg sütihez felhasználtam.

Receptkategóriák

Csokis-meggyes Sündy konyhájából
Sündy 1 recept

Párom imádja a meggyet és a csokit. A lúdláb után ezzel a süteménnyel arattam nála a legnagyobb sikert. Azóta is emlegeti :) Ahogy megláttam a Haas versenykiírását, tudtam, hogy ezt a sütit kell beneveznem. Lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik, de szerintem bárki könnyedén elkészítheti és megéri a "pepecselést".

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem kevés az 5 tojáshoz a 1,5 dkg liszt és cukor?

Sündy

Óhh köszi, hogy szóltál. Elírás, valamiért belekerült egy tizedes vessz?, kicsit fáradtan írtam :$

Törölt felhasználó

Szia! Gáz süt?ben hány fok és mennyi id? a sütés? köszönöm

Sündy

3-4-es fokozat, 200 fok és el?melegített süt? kell minden esetben :) Sütési id?t pontosan nem tudok. Gondolom kicsit több, mint a légkeverésessel. 12 perc után t?próbát javaslok és akkor látod, hogy nyers-e még a közepe.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?