Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-kókuszos macaroon

Csokoládés-kókuszos macaroon
Csokoládés-kókuszos macaroon
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kanadai gasztroblogban bukkantam rá erre a receptre, és azonnal megtetszett. Kis változtatásokkal többször is elkészítettem, 2-3 kísérlet után a jelenlegi recept az eddigi kedvencem. Legközelebb cukor nélkül, kókuszliszttel fogom kipróbálni.

Az étcsokoládé erőteljes íze kellemes keveredik a kókusz aromájával, és imádom a kicsit rágós, ragacsos állagát!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 C-ra.
  2. A csokoládét alacsony lángon egy lábasban megolvasztjuk, majd pár percig állni hagyjuk. Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy kanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis kupacokat formálunk.
  3. 12-15 percig sütjük, amíg csak éppen megszilárdulnak és egy kicsit feljönnek a macaroonjaink. Akkor jó, mikor már néhány repedés megjelenik a felszínükön, de érintésre még mindig elég puhák. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kiszednénk őket a tepsiből.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 950
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Saza

Mióta szakács: 2014.08.11.
31 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

makaron, kókuszcsók kakaósan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

509
étcsokoládé 150 g
cukrozatlan kakaópor 22 g
barna cukor 145 g
0.5 teáskanál
vanília kivonat 1 teáskanál
tojásfehérje 3 db
kókuszreszelék 150 g
finomliszt 2 csapott ek