r
Nosalty Logó

Csokis kosárka kókuszkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis kosárka kókuszkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kosárkákhoz

A kókuszkrémhez

A tetejére

Összesen 1004 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kosárkákhoz

A kókuszkrémhez

A tetejére

Összesen 4017 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kosárkákhoz

A kókuszkrémhez

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1004 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.8 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2827.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1662 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 4017 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A kókuszkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A kosárkákhoz

  1. A tésztához keverjük össze a lisztet, sütőport, porcukrot, kakaóport, majd adjuk hozzá a tejszínt és az előzőleg kissé felvert tojást.Morzsoljuk bele a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. Formáljunk belőle gombócot, majd tegyük folpackba, kissé lapítsuk szét, és hűtőben hagyjuk dermedni egy órát.
  2. Közben készítsük el a kókuszkrémet. Ehhez egy főzőedényben keverjük simára a kókusztejben a keményítőt és a kétfajta cukrot, majd lassú tűzőn főzzük fel, amíg puding sűrűségű nem lesz, és el nem kezd "puffogni". Tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Néha keverjük át, és amikor langyos, keverjük benne simára az 50 g vajat is. Ha esetleg darabos lenne a krém, botmixerrel vagy robotgéppel pár perc alatt keverjük simára.
  3. Vékonyan kenjük ki olajjal vagy vajjal a sütőformákat, nehogy beleragadjon a tészta.
  4. A jól lehűlt tésztánkat nyújtsuk fél cm vastagra, és béleljük ki vele a kis kosárkaformákat. Tegyük őket egy sütőlemezre, közepükre helyezzünk muffinsütő kapszlikat, esetleg kisebb darabra vágott sütőpapírt, ezekbe pedig szórjunk száraz magokat vagy nyers rizst. Ezek majd megakadályozzák sülés közben, hogy a tészta felpúposodjon.
  5. Előmelegített sütőben süssük 20 percig.
  6. A formában hagyjuk a kosárkákat kihűlni, majd borítsuk őket rácsra.
  7. Ha a kosárkák és a krém is kihűlt, jöhet a süti összeállítása: kiskanállal, esetleg nyomózsák segítségével halmozzuk a krémet a kosarakba.
  8. A hideg tejszínt a porcukorral verjük kemény habbá, és púpozzuk a krémes réteg tetejére.
  9. Díszítésként hintsük meg vékonyan a süti tetejét kakaóporral, esetleg csokireszelékkel.
  10. Fogyasztás előtt legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és a tészta kissé megpuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 43955
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna kipróbálni a kis kosárkaformáimat, így született meg ez a süti. A tésztához egy régi pitetésztám receptjét használtam. Remekül kiegészíti egymást a kissé kesernyés, omlós tészta és az édes, lágy krém. Szerintem tökéletes ízkombináció.:) Garantált sikert és dicsérő szavakat hoz elkészítőjének. Vendégváró süteménynek is kiváló.

Hozzávalók

A kosárkákhoz

A kókuszkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...