Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kardinális

Kardinális
Kardinális
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom osztrák sütemény.
További receptek itt.

hozzávalók / 4 adag

A tojáshabhoz

A tésztához

ajánlat

Barackíz helyett töltheted ízlésednek megfelelő töltelékkel is. Lásd, itt: málnakrém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral.
  2. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és húzzunk egymás mellé 3 csíkot ebből a masszából.
  3. Vízgőz fölött az egész tojásokat verjük fel a cukorral. Keverjük hozzá a lisztet. Töltsük be a fehérjecsíkok közé.
  4. Előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük.
  5. Sütés után húzzuk le róla a papírt. Vágjuk félbe hosszában, és barackízzel ragasszuk össze a két félbevágott részt.
 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 633
elküldve: 6
receptkönyvben: 300
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos égetett tészta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bamanna
Bamanna Sat, 2015-03-28 15:19

Ez a dl-zés valószínűleg abból adódik, hogy külföldön dobozosként is árulnak tojásfehérjét, több főzős műsorban is láttam már, mintha tejes doboz lenne. :) Nálunk azért elég furcsa lenne dl-ben mérni ezeket.

gyongyiavar
gyongyiavar Tue, 2012-08-07 22:06

Bocs, hogy kötekedek de a képen nem csak baracklekvár van a két tészta között hanem tejszín is úgy finom! Vagy tévedek?
Nem értem sok ember nem olvassa el amit előtte irtak?

sztella
sztella Tue, 2010-04-13 14:11

Most lett kész és segítség képpen le írom ,hogy nekem 10db-házi tojásbol lett meg a 4dl-fehérje,a 2dl.-egész tojáshoz pedig 4 db kellet , a sütöpapír egy kicsit nehezen tudtam le venni de sikerült és szerintem jól néz ki .

Herr Ludwig
Herr Ludwig / Herr Ludwig Sat, 2010-03-20 23:18

Köszönöm a hozzászólást. Én svájci receptkönyvben találkoztam vele. A Pavlova anyagmennyiségét adták így meg.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-03-20 21:40

Segítségnek, bocs, hogy közbeszólok már megint más receptjébe, egy átlag tojás kb 50 g, ez alapján lehet számolni. A sütirecepteket e szerint szokták megadni. De nyugodtan javítsatok ki, ha nem így van! Üdv: Mrs Smith

Herr Ludwig
Herr Ludwig / Herr Ludwig Sat, 2010-03-20 19:55

Nem, nem távedés, íó néhány receptben dl - re adják meg a tojás mennyiségét, ha nagyon precizek akarnak lenni. A tojás nagysága változatos, és ha sokat használnak fel egyszerre akkor a maradékot lefagyszthatják, amit késöbb dekára mérnek. Ezt a receptet egy mester cukrász diktálta : www.herrludwig.hu Bakos mester cukrász.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-20 19:12

Nem tévedés a tojásfehérje és az egész tojás mértékegysége? dl , és nem db?

561
tojásfehérje 10 db
cukor 26 dkg
tojás 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg