Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-grízes pite

Csokis-grízes pite
Csokis-grízes pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alapnak az almás pite receptjét használtam fel, amit amúgy itt találtam... csak az almához nem volt már kedvem! :) Így ezt választottam...

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsük el a tölteléket. Tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, ezt cukorral édesítsük is!
  2. Még így melegen hozzáöntjük a grízt és a magozott meggyet (ízlés szerint annyit tegyünk bele, amennyit szeretnénk). Majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A tésztához valókat jó alaposan összegyúrjuk, ha kemény, akkor egy kis tejföllel segíthetünk rajta. Ezután kétfelé vesszük.
  4. Kisodorjuk őket (én most gáztepsit használtam, így talán egy kissé vékony lett a tésztám!).
  5. Az első lapra tesszük az előzőleg elkészített tölteléket (ami akkorra már kissé kihűlt), majd jöhet rá a következő lap.
  6. Tetejét jó pár helyen megszúrkodjuk úgy, mintha almás pitét készítenénk, betesszük a sütőbe sütni!
  7. Nézzünk rá többször, mialatt sül! Ha készen lett, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 384
elküldve: 6
receptkönyvben: 465
elkészítve: 2/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis pite, grízes-csokis pite, csokoládés pite búzadarával, meggyes pite csokisan

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lajszili
lajszili Fri, 2013-02-08 17:23

Mikor finomabb: aznap vagy inkább másnap? Vagyis, ha holnapra várok vendégeket, megcsináljam ma, vagy inkább holnap, frissen tálalva?

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2013-02-09 15:44

Szia! Bocsi, hogy csak most írok... nyugodtan lehet előző nap megcsinálni... Mindenképpen finom lesz! Mi frissen is ettük már, nekem ugyanúgy ízlett! :)

manócska2010
manócska2010 Wed, 2012-04-25 11:56

Szia! Elkészítettem ezt a sütit. Egyetlen negatívum, hogy miután kihűlt, a közepe olyan gumi állagú lett. :( Az állaga miatt valahogy nem jött be a süti, de ízre jó lett. Üdv Manó

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2012-04-25 16:56

Szia! Hűha, ez nem tudom, hogy fordulhatott elő... :( Sajnálom, pedig nem olyannak kellett volna lennie! :(

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2012-04-25 08:34

Ez még eszembe sem jutott, de kicsit más ízvilág lesz... Nem tudom milyen lenne darált kekszet tenni pudingba - eddig még nem próbáltam!

villers
villers Sun, 2012-04-15 19:54

Nagyon finom lett, én vaníliás pudingot és barack befőttet tettem bele, és kicsivel több cukrot.
Könnyű és egyszerű megcsinálni, és nagyon sokféleképpen lehet variálni. Azt hiszem visszatérő vendég lesz, mert a családnak nagyon ízlik. Csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem ez nem nagytepsi mennyiség, ahhoz szerintem még a felével meg kéne toldani a mennyiségeket. Köszi :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2012-04-16 11:55

Szia! Nagyon szívesen! Örülök, hogy bejött nektek ez a süti, és nekem is jó ötletet adtál - kifogom próbálni ezzel a variációval is! Igen, így nálam is vékony tészta lett, máskor elég lesz kisebb tepsit használni.. de végülis ez legyen a legkisebb probléma! :)

1254
finomliszt 55 dkg
sütőpor 1 csomag
porcukor 25 dkg
vaj 25 dkg
tojás 2 db
tej 5 dl
csokoládés pudingpor 2 tasak
búzadara 100 g
cukor 5 dkg
meggy 40 dkg