Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-diós habcsók

Csokis-diós habcsók
Csokis-diós habcsók
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok főzésnél marad nálam tojásfehérje, és azt sem fogom kidobni. Ez a felhasználás egyik legjobb formája. Gyors, egyszerű és finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki szereti az édeset, és ideje sincs sok, annak különösen ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és azzal is keverjük kb. még 2 percig. Mikor kész, beletesszük a kakaóport.
  2. Az étcsokit belereszeljük, és hozzáadjuk a darált diót is. A dió mennyiségét a massza állaga szerint változtassuk. Nem szabad keménynek, de nagyon lágynak sem lennie.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe kanalazzuk a kész masszát.
  4. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Figyeljünk oda, mert könnyen megég.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 844
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

DragAndi

Mióta szakács: 2012.10.03.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsók, diós habcsók, étcsokis habcsók dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

269
tojásfehérje 1 db
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 0.5 ek
étcsokoládé 2 dkg
dió 1 marék
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál