r
Nosalty Logó

Mandulás korongok Petrától

Petra
Mandulás korongok Petrától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

234
Kalória
6.4g
Fehérje
25.6g
Szénhidrátok
13.1g
Zsír
9.9g
Víz
-
Koleszterin
2.5g
Rost
22g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2800 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    817 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2800 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 417 kcal

Elkészítés

  1. A ledarált mandulát tálba tesszük a többi hozzávalóval együtt, és robotgéppel elkeverjük. (Ne ijedjünk meg, meglehetősen ragacsos masszát kapunk.)
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanálnyi halmokat ügyeskedünk, egymástól tisztes távolságban.
  3. A kupacok tetejét megkenjük vízzel, és kissé ellapítjuk mindegyiket.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha kívül ropog, belül ragacsos.
  5. Rácsra téve kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Idén az én Jézuskám a családtagoknak egy keksszel teli dobozt hozott. Az alábbi ragacsos csoda is ezekben a csomagokban várta, hogy mind befalják. A férjem (a kekszek tesztelője) kereken egy hónapja nyaggat, mikor készítek már újra ilyet, reméli, nem jövő karácsonykor. A recept innen: Stahl különszám 2012 karácsony.

További receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Húsvéti fészeklinzerek

Ezek a húsvéti linzersütik olyan egyszerűen elkészíthetőek, hogy csodálkozni fogtok, miért nem jutott előbb eszetekbe kipróbálni őket. A kisült kekszeket selymes csokikrémből ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...