r
Nosalty Logó

Csokimousse-gesztenyemousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Csokimousse-gesztenyemousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Összesen 1096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Összesen 8760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Összesen 330 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    554.4 g
  • Telített zsírsav
    243 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5532.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.1 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2629 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1664 micro
Összesen 8760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Elkészítés

A torta alapjához

  1. A torta alapja:
  2. A tojást és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a puha vajat, végül a lisztet. Összegyúrjuk.
  3. A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Erre nyújtjuk kia tésztát, pontosan akkorára, mint a sütőpapír. Villával megszúrkáljuk.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.
  5. Rácson hűlni hagyjuk.
  6. A felső csigás és az oldalsó csíkos piskóta:
  7. A tojásokat a cukorral fehéredésig felverjük. Rászitáljuk a lisztet, habverővel óvatosan összeforgatjuk.
  8. A tészta felét egy másik edénybe öntjük és beleszitáljuk a kakaóport. Jól kikeverjük.
  9. Két nyomózsákot egy magas mérőpohárba állítunk, és a kinyomócsövet visszahajtjuk, hogy ne folyjon ki a tészta. Az egyikbe belekanalazzuk a világos tésztát, a másikba pedig a kakaósat.
  10. A spirálos teteje:
  11. A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Rárajzoljuk a spirált és megfordítva azt a tortaformába tesszük.
  12. A spirálra nyomózsákból kakaós tésztát nyomunk, a hézagokat pedig kitöltjük a fehér tészával.
  13. Előmelegített forró sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
  14. A csíkos oldala:
  15. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és átlósan kakaós csíkokat nyomunk rá a nyomózsákból, majd a világos tésztával kitöltjük itt is a hézagokat.
  16. Előmelegített forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  17. Lemérjük a tortakarika magasságát és a nagy piskótalapból ugyanolyan széles, szükség szerint 2-3 db hosszú csíkot vágunk.
  18. Az asztalon a tésztacsíkokat egymás mellé tesszük. Az összeillesztéseknél annyit levágunk, hogy a két tésztán lévő csíkok összefüggő mintát alkossanak.
  19. A 3 féle krémhez:
  20. A hideg tejszínt, a cukorral és a habfixálóval keményre felverjük.
  21. Vízgőz fölött megolvasztjuk a keserűcsokit, és azonnal hozzákeverjük a mascarpone 1/3 részéhez. Ebbe a felvert tejszín 1/3-át hozzáforgatjuk.
  22. A gesztenyét elkeverjük a mascarpone 1/3-ával, kevés rummal, a cukorral. A tejszínhab harmadát beleforgatjuk.
  23. A tejcsokit ugyanúgy mint a keserűt, megolvasztjuk, majd a maradék mascarponéval és tejszínhabbal elkeverjük.
  24. A torta összeállítása:
  25. Csatos, kerek tortaforma aljára tesszük a torta alapjaként sütött tésztát.
  26. Az oldalát pedig kibéleljük a méretre vágott csíkos piskótával, figyelve a csíkozás írányára, a mintára,és a szebb oldalát fordítjuk kifelé.
  27. Egyenletesen megkenjük a keserűcsokis krémmel. Elsimítjuk.
  28. Egyenletesen megkenjük a gesztenyés krémmel, ügyelve, hogy ne keveredjen a két réteg. Elsimítjuk. Néhány szem amarena meggyet potyogtatunk a gesztenyés krémre és picit belenyomkodjuk.
  29. Egyenletesen megkenjük a tejcsokis krémmel. Elsimítjuk.
  30. A krémek tetejénél, éles késsel levágjuk a felesleges piskótát.
  31. Ráhelyezzük a spirálos kerek piskótát. Én este készítettem, fóliával letakarva hűtőbe tettem egy éjszakára.
  32. Porcukrot szitálunk rá, a kakaós spirálra tortadarát szórunk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 131820
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokimousse-gesztenyemousse torta
Szintia 89 recept

Nem is sejtettem mennyire időigényes ez torta. Sajnos nekem még hagyományos gázsütőm van, így az alját, az oldalát és a tetejét külön kellett sütnöm! A sütések alatti időt is kihasználtam, elkészítettem a háromféle krémet, mégis elpepecseltem az időt, mert nálam 4 óra hossza alatt készült el ez a különleges torta...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez a torta elképeszt?en jól néz ki!!! Sajnálom, hogy nem vagyok elég ügyes az elkészítéséhez, így csak gyönyörködni tudok benne:)))

Törölt felhasználó

Ez a torta valami fantasztikus!!! Igaz, nagyon elfáradtam, mire elkészült, de ennyire dekoratív, finom sütit még nem sütöttem soha. Szerintem nem is annyira nehéz, mint inkább borzasztóan babrálós munka. Jótanács, érdemes a spirált a tetején nem túl s?r?re csinálni, mert akkor nagyobb eséllyel folyik ösze a minta.

Szintia

  Örülök, hogy elkészítetted Inerb és még jobban, hogy sikerült! Valóban elég sok pepecs munka van vele, de a nagyon szép és nagyon finom! Macikonyhából van a recept ami önmagában garancia!:))) Szintia

Maretta

Jelentem én is megsütöttem a lányom diploma utáni bulijára. Egyszer?en lehengereltem vele a vendégeimet, mert már a látványa is fantasztikus ennek a tortának. Sokat pepecseltünk vele a lányommal rajzoltunk, szabtunk, illesztettünk, de megérte, mert mindkét finomság amit innen sütöttem az egyszer?en fantasztikus volt. A siker az természetesen óriási. Máskor is elkészítem úgy döntöttem.Köszönöm, hogy ezt a receptet is megosztottad velünk.( Ha egy háziasszony a vendégei el?tt csillogni akar, akkor ezzel tuti a siker!)

Szintia

Maretta! Minden elismerésem! Két ilyen id?igényes tortát sütni egy alkalomra?! Nagyon ügyes vagy! :) Gratulálok a lányod diplomájához! Szép hétvégét! Szintia

Törölt felhasználó

Sziasztok:)) Most fedeztem fel, de eszméletlen jól néz ki. Meg fogom csinálni:)))))))))

Törölt felhasználó

ez valami fantasztikusan gyönyör?. Mindenképpen meg akarom próbálni. Kedvesem biztosan díjazná :) az nagy baj ha a rumos meggyet kihagyom?

Szintia

Ezt a tortát a nagy fiam szülinapjára készítettem. ? sem szereti a meggyet, ezért kihagytam, úgy is fincsi volt!:) Ett?l függetlenül Maci eredeti receptjét tettem fel erre az oldalra!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Valaki segítene, gázsüt?ben hogy sütitek ezt meg? úgy értem milyen lángon,melyik rácson, középen-e, kb 10 perc elég? A tepsibe mindenképpen rakni kell papírt? Mert a csíkok nem igazán tartják lent, nekem felkunkorodott, és így elég nehéz volt a csíkokat a helyükre nyomni...vagy lelapítsam el?tte a papírt :) Jah és a spirált bentr?l kifelé kezdtétek ugye?

Szintia

Szia! Mindhárom tortalapot a középs? süt?sínen kell sütni! A torta alapját közepes h?fokon, a másik kett?t maximális fokozaton! Javaslom picit vajazd meg a formát és úgy tedd rá a süt?papírt, akkor nem pöndörödik fel! A spirált én is bentr?l kifelé kezdtem. Sok sikert hozzá! Szintia

Törölt felhasználó

Sziasztok, ma ejjel lettem meg a tortaval, nekem is 4 orat vett fel es borzasztoan elveztem sutogetni meg kavargatni, a baratnom szulinapjara keszitettem meglepinek. Holnap kiderul milyen sikere lesz Amugy ha a feher kremet is kicsit vastagabbra keszitjuk, mert nekem a barna a kakoportol az lett akkor semmi esely ra, hogy egybefolyik es sokkal szebb marad sutes utan is, es valoban jo ha meg van vajazva a sutopapir konnyebb leszedni, en amugy mindig vajazok:)

Szintia

Szia Salibaba! Jó olvasni, hogy örömmel készítetted Maci id?igényes tortáját! Biztosan benne van a szíved-lelked, ez nagyon szép ajándék! Sok Boldog Szülinapot Kívánok én is a barátn?dnek! Szintia

Törölt felhasználó

Sziasztok!! A siker nálunk sem maradt el, valami szuper ahogy kinéz!!!Gratulálok az eszmei szerz?nek!!!Igaz, és kisgyereknek készítettem el, és "csak" kétféle kekszes puding a töltelék,így is szép színes lett... de akkor is....franciadrazséval, Dörmi macival a tetején, nagyon vidám torta lett!! Köszi a segítséget!!Tuti hogy máskor is megcsinálom! Nem beszélve hogy ilyen egyszer?en még sosem csináltam piskóta tésztát! :D:D:D

Szintia

A Macikonyhából van a recept, Macit illeti a dicséret!:) Tényleg nagyon vidám lehetett a sok színes drazséval és Dörmivel a tetején!:) Szintia

Törölt felhasználó

Szia Szintia:) Koszonom szepen a baratnom neveben is a jokivansagot, amugy mindenki el volt ajulva a tortatol, semmi sem maradt belole:) Asszem en meg sem kostoltam, igaz ami igaz jobban szeretem megsutni oket mint megenni:) Udv, Sali

Törölt felhasználó

ezt kapta a nagybátyám a 60. szülinapjára. a tetejére nem csíkos piskótát csináltam, hanem a csokis piskótából egy nagy 60-at "rajzoltam" :)

Szintia

Gyönyör? ajándék és szuper ötlet a számmal a tetején!;) Nagyon Sok Boldog Születésnapot Kívánok a nagybátyádnak!:) Szintia

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a torta, párom szülinapjára szeretném megsütni. Én a haboknál habtejszín helyett mindig cukrászhabot (Hulala-t) szoktam használni, ehhez sem habfixáló, sem cukor nem kell. Jó keményre fel lehet verni és szuper tartós. Ennél a receptnél is használhatok Hulalát, vagy inkább tartsam magam az eredeti recepthez? Nem szeretném elrontani a tortát, fontos, hogy jól sikerüljön!:) El?re is köszönöm a segítséget!

Szintia

Kedves Thani! Használd a jól bevált Hulala-t!;) Jó is hogy említed! Most szombaton lesz a kisfiam 3. szülinapja, természetesen sütök neki egy tortát és akkor én is kipróbálom!:) Szintia

Törölt felhasználó

Hát ami igaz az igaz.a 4 óra nekem is megvolt,de megérte.anyukámhoz vittem a húsvéti ebédre és osztatlan sikere volt a családba.csak türelmeseknek ajánlom.de megéri.

Szintia

:))

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a piskótatészta ha túlságosan folyik, hogyan tudnám elérni, hogy ne folyjon szét mikor a csíkozott tésztát "állítom össze"? Másik kérdésem az lenne, hogy a sárga tészta miért ragad rá a süt?papírra? Nem lenne könnyebb vajazott-lisztezett tepsiben sütni? Barátn?m ballagására szeretném megsütni hétvégére. El?re is köszi a gyors választ!

Szintia

Szia! Salibaba a sárga tésztába, annyi lisztet tehetett, mint a "kakaósba" kakaóport, de ne aggódj nem folyik össze! A lényeg, hogy ne hagyjuk állni a tésztát, hanem amint kikavartuk, nyomózsákba töltjük és csíkozunk! Vajazott-lisztezett tepsiben még nem próbáltam sütni ezt a tésztát, de én is szerencsésebbnek tartom a süt?papíros megoldást. Nekem szépen levált a süt?papír a tésztáról. ;) Nagyon sok sikert kívánok hozzá! Szintia

Hozzávalók

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek