r
Nosalty Logó

Csokimousse-gesztenyemousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Csokimousse-gesztenyemousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Összesen 1096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Összesen 8760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Összesen 330 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    554.4 g
  • Telített zsírsav
    243 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5532.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.1 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2629 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1664 micro
Összesen 8760 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Elkészítés

A torta alapjához

  1. A torta alapja:
  2. A tojást és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a puha vajat, végül a lisztet. Összegyúrjuk.
  3. A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Erre nyújtjuk kia tésztát, pontosan akkorára, mint a sütőpapír. Villával megszúrkáljuk.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.
  5. Rácson hűlni hagyjuk.
  6. A felső csigás és az oldalsó csíkos piskóta:
  7. A tojásokat a cukorral fehéredésig felverjük. Rászitáljuk a lisztet, habverővel óvatosan összeforgatjuk.
  8. A tészta felét egy másik edénybe öntjük és beleszitáljuk a kakaóport. Jól kikeverjük.
  9. Két nyomózsákot egy magas mérőpohárba állítunk, és a kinyomócsövet visszahajtjuk, hogy ne folyjon ki a tészta. Az egyikbe belekanalazzuk a világos tésztát, a másikba pedig a kakaósat.
  10. A spirálos teteje:
  11. A kerek tortaforma alját sütőpapírra körberajzoljuk és kivágjuk. Rárajzoljuk a spirált és megfordítva azt a tortaformába tesszük.
  12. A spirálra nyomózsákból kakaós tésztát nyomunk, a hézagokat pedig kitöltjük a fehér tészával.
  13. Előmelegített forró sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
  14. A csíkos oldala:
  15. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és átlósan kakaós csíkokat nyomunk rá a nyomózsákból, majd a világos tésztával kitöltjük itt is a hézagokat.
  16. Előmelegített forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  17. Lemérjük a tortakarika magasságát és a nagy piskótalapból ugyanolyan széles, szükség szerint 2-3 db hosszú csíkot vágunk.
  18. Az asztalon a tésztacsíkokat egymás mellé tesszük. Az összeillesztéseknél annyit levágunk, hogy a két tésztán lévő csíkok összefüggő mintát alkossanak.
  19. A 3 féle krémhez:
  20. A hideg tejszínt, a cukorral és a habfixálóval keményre felverjük.
  21. Vízgőz fölött megolvasztjuk a keserűcsokit, és azonnal hozzákeverjük a mascarpone 1/3 részéhez. Ebbe a felvert tejszín 1/3-át hozzáforgatjuk.
  22. A gesztenyét elkeverjük a mascarpone 1/3-ával, kevés rummal, a cukorral. A tejszínhab harmadát beleforgatjuk.
  23. A tejcsokit ugyanúgy mint a keserűt, megolvasztjuk, majd a maradék mascarponéval és tejszínhabbal elkeverjük.
  24. A torta összeállítása:
  25. Csatos, kerek tortaforma aljára tesszük a torta alapjaként sütött tésztát.
  26. Az oldalát pedig kibéleljük a méretre vágott csíkos piskótával, figyelve a csíkozás írányára, a mintára,és a szebb oldalát fordítjuk kifelé.
  27. Egyenletesen megkenjük a keserűcsokis krémmel. Elsimítjuk.
  28. Egyenletesen megkenjük a gesztenyés krémmel, ügyelve, hogy ne keveredjen a két réteg. Elsimítjuk. Néhány szem amarena meggyet potyogtatunk a gesztenyés krémre és picit belenyomkodjuk.
  29. Egyenletesen megkenjük a tejcsokis krémmel. Elsimítjuk.
  30. A krémek tetejénél, éles késsel levágjuk a felesleges piskótát.
  31. Ráhelyezzük a spirálos kerek piskótát. Én este készítettem, fóliával letakarva hűtőbe tettem egy éjszakára.
  32. Porcukrot szitálunk rá, a kakaós spirálra tortadarát szórunk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 369
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 132772
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokimousse-gesztenyemousse torta
Szintia 89 recept

Nem is sejtettem mennyire időigényes ez torta. Sajnos nekem még hagyományos gázsütőm van, így az alját, az oldalát és a tetejét külön kellett sütnöm! A sütések alatti időt is kihasználtam, elkészítettem a háromféle krémet, mégis elpepecseltem az időt, mert nálam 4 óra hossza alatt készült el ez a különleges torta...

Hozzávalók

A torta alapjához

A felső csigás és az oldalsó csíkos piskótához

A háromféle krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.