r
Nosalty Logó

Fedák-torta

Gizi
Fedák-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1060
Kalória
14.9g
Fehérje
109.3g
Szénhidrát
61.9g
Zsír
42.9g
Víz
184g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
73.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    371.3 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2646 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    655.6 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 6358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

  1. A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, vagy villával törjük össze. A csokoládét és a babapiskótát apró lyukú reszelőn reszeljük le. A tojásokat válasszuk ketté.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre. A tojássárgához adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd keverjük habosra.
  3. Ezután adjuk hozzá a gesztenyemasszát, és szintén keverjük alaposan össze.
  4. A lereszelt babapiskótához adjuk hozzá a lisztet és a reszelt csokoládét, majd keverjük össze.
  5. Ezután a gesztenyés masszához adjuk hozzá a keményre felvert tojáshab felét, majd szórjuk rá a lisztes-csokoládés-morzsás keverék szintén felét, és fakanállal keverjük óvatosan össze.
  6. Ezután adjuk hozzá a maradék tojáshabot és a lisztes-csokoládés keveréket, és szintén keverjük óvatosan össze, hogy a hab ne nagyon törjön.
  7. Két darab 23 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd a masszát felezzük el, és egyenletesen simítsuk bele a formákba. (amennyiben csak egy tortaformánk van, akkor fele mennyiségű masszát tegyük félre)
  8. Előmelegített sütőbe helyezzük be a tortaformát, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük tűpróbáig. A félretett masszából, a másik tortalapot is így süssük meg.
  9. A kisült tortalapokat helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk.
  10. A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át (v. villával törjük össze), majd adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük simára.
  11. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a gesztenyés krémhez. (egy keveset tegyünk félre a felvert habból a díszítéshez)
  12. Az egyik tortalapot helyezzük sütőpapírral bélelt tortaformába, majd egyenletesen kanalazzuk rá a gesztenyés krémet.
  13. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára), hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
  14. A csokoládét tördeljük bele egy tálba, öntsük hozzá a habtejszínt, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, olvasszuk össze, és hagyjuk kicsit hűlni.
  15. Ezután vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tortatálra, csorgassuk rá a csokoládé ganachet, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
  16. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint díszítsük tejszínhabbal és reszelt gesztenyével, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek