r
Nosalty Logó

Csőben sült zelleres krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Csőben sült zelleres krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1579 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1752 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1579 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a zellergumókat megpucoljuk, a krumplit 3-4 mm-es karikákra vágjuk, a zellert pedig először négybe vágjuk, és úgy szeleteljük hasonló vastagságúra. Nagy tálba tesszük.
  2. A tálhoz öntjük a tejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a reszelt parmezán 2-/3-át is.
  3. Sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a durvára vagdosott zsályaleveleket és alaposan össszeforgatjuk a kezünkkel.
  4. Kivajazott tepsibe (vagy egyéb sütőformába- én pl. piteformában készítettem) öntjük az egészet, a tetejét eligazgatjuk, hogy csak krumpli legyen felül.
  5. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe toljuk, kb. 40-50 percre, vagy amíg a krumpli- és zellerkarikák megpuhulnak.
  6. Levesszük a fóliát, meghintjük a maradék sajttal és visszatoljuk a sütőbe. 10-15 perc alatt rápirul a sajt és kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 982
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 58328
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 21.

Ajánló

Halak, húsok mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jamie O. készítésében tetszett meg ez a csőben sült krumpli változat. A zellertől, zsályától és parmezántól igazán finom köret 6 főnek elegendő, salátával főételként pedig kb. 3 fő részére kínálhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek