r
Nosalty Logó

Csőben átsütött tőkehalfilé gazdagon körítve

Marti48
Csőben átsütött tőkehalfilé gazdagon körítve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

522
Kalória
49.8g
Fehérje
44.1g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
415.7g
Víz
100g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    831.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2625 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    210 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. Az előzőleg felolvasztott halszeleteket hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk, besózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Kockákra felvágjuk a sonkát, a hagymát hosszában félbevágjuk majd felkarikázzuk. A fokhagymát apróra kockázzuk. A nem lisztes krumplit meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk (ca. 0.5 cm), majd enyhén sós vízben feltesszük főni.
  2. 1 ek. olívaolajat felhevítünk, a hagymát, sonkát, fokhagymát a fűszerek hozzáadásával ebben gyengén megpirítjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük. Óvatosan hozzákeverjük a hagymás sonkadarabokat az olajjal együtt, majd egy jénaiba öntjük, eligazgatjuk.
  3. 1-2 ek. olívaolajat ismét felhevítünk, és a halszeleteket 1-2 percig oldalanként megpirítjuk. A burgonyára helyezzük, félbevágott paradicsommal megrakjuk, ízlés szerint még sózhatjuk, és borsozhatjuk. A visszamaradt olajat a tetejére csepegtetjük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szépen meg nem pirul. A legvégén megszórjuk reszelt sajttal, és megvárjuk, míg ráolvad a rakottas tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Szeretem sütőben készíteni a különböző fogásokat, most is "összekombináltam" a hozzávalókat, ezúttal halas változatban. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...