Nosalty Logó

Csirkés-currys rizsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Csirkés-currys rizsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 520 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3122 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 59 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4126 micro
  • β-karotin
    10211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 520 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3509.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    4310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6358 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    926 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    830 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    24756 micro
  • β-karotin
    61265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    4331 micro
Összesen 3122 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    469 micro
  • β-karotin
    1160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A forró olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a lebőrözött, felszeletelt és ha szükséges, kicsontozott csirkehúst. Fehéredésig sütjük, majd mehet bele a zöldség. 2-3 percig pirítjuk és felöntjük 2,5-3 liter vízzel.
  3. Amikor felforrt ízesítjük sóval, borssal, curryvel és közepes tűzön főzzük félpuhára.
  4. Szórjuk bele a megmosott rizst és az apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze és lassan, gyöngyözve főzzük készre.
  5. Nem baj, ha már akkor lekapcsoljuk a tüzet, amikor a rizs kicsit ropogós, mert a forró levesben 10 perc alatt puha lesz.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6664
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Aki nagyon szereti a curry ízét, tehet bele többet is. Aki nem idegenkedik az Ízvarázstól v. a leveskockától, tehet bele azt is (én szeretem és teszek is bele).    

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a currys leveseket, ezt is már készítettem párszor. A recept a "Fakanál" oldaláról származik. Köszönet érte. Én két napra készítettem ezt a mennyiséget.  

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.