Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés batyu

Csirkés batyu
Csirkés batyu
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer úgy döntöttem, hogy valami töltött tésztát ennék, de nem találtam a megfelelő receptet, így kitaláltam egy újat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apró darabokra vágjuk, és serpenyőben lepirítjuk. A sajtot lereszeljük, a fokhagymát összetörjük és a sóval és a borssal a tejfölbe rakjuk. Összevágjuk a sonkát, majd ezt is a telfölhöz rakjuk a sajt nagyobb részével, végül a pirult csirkét is belekeverjük. Ez lesz a töltelék.
  2. A leveles tésztákat vékonyra nyújtjuk, kb. 20x20-as négyzetekre vágjuk, és a közepébe rakunk kb. 2 evőkanálnyi tölteléket. Batyut formálunk, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük, amíg a tészta meg nem pirul. Tálalhatjuk fokhagymás dresszinggel, de önmagában is tökéletes.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 325
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicsiman

Mióta szakács: 2015.03.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkével töltött tészta, leveles tészta csirkével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1072
csirkemell filé 50 dkg
főtt sonka 15 dkg
tejföl 350 g
fokhagyma 4 gerezd
leveles tészta 2 csomag
trappista sajt 20 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db