r
Nosalty Logó

Csirkemell szicíliai módra

Wendy
Csirkemell szicíliai módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

449
Kalória
53.7g
Fehérje
20g
Szénhidrát
16.9g
Zsír
480.1g
Víz
179.3g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1795 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    480.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    214.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1920.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1862 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 1795 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    463 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. Először a padlizsánragut készítjük el. Ehheza padlizsánt kis kockára vágjuk, és besózzuk, majd félretesszük. A paradicsomokat és a hagymát cikkekre, a zellerszárat karikára vágjuk. Az olívabogyó szemeket elfelezzük.
  2. Mélyebb serpenyőben egy kis olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a paradicsomot és a zellerszárat (konzervparadicsom esetén a doboz tartalmát), az olíva-, és a kapribogyót. Lassú tűzön, fedő nélkül 10 percig főzzük. Ha kész, kiemeljük a ragut a serpenyőből, és félretesszük.
  3. Ezután jön a húselkészítése. Acsirkemellek (nem kell kiklopfolni) mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben 2 ek olívaolaj és 2 ek vaj keverékén oldalanként 3-4 percig szép pirosra pirítjuk. Ha kevés lenne a zsiradék,adunk még hozzá. A kisült húst félretesszük.
  4. A besózott padlizsánt kinyomkodjuk, és a serpenyőbe dobjuk, majd kavargatva 4-5 perc alatt megsütjük. Ha kész, hozzáadjuk a félretett zöldségragut, a balzsamecetet (vagy vörösborecetet), 1 tk cukrot és 2-3 percig nagy lángon főzzük.
  5. Ezt követően belerakjuk a raguba a csirkemellet, és lassú tűzön, fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Időnként ellenőrizzük, nehogy odakapjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

A caponata szicíliai padlizsánragu, mely szálzeller, ecet és kapribogyó hozzáadásával készül. Sok helyi változata létezik, így adnak hozzá olívabogyót vagy répát, néhol zöldborsot, krumplit, sőt még mazsolát is. Létezik egy palermói változata is, ahol polippal készítik. Bármilyen verziója kerül is asztalra, a fő jellegzetessége a padlizsán és a szálzeller ecetes mártásban való elkészítése.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek