Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nikóziai sörös csirkecomb

Nikóziai sörös csirkecomb
Nikóziai sörös csirkecomb
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyanabból a szakácskönyvből készítettem, mint a pulled porkot. Egy fél óra alatt összedobható, szaftos, illatos, tökéletes darab - jobb nem is történhetne egy csirkecombbal!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb tálban keverjük össze a sót, a borsot és a barna cukrot.
  2. Masszírozzuk bele a csirkecombba.
  3. Egy vastag falú serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat és az olívaolajat, amíg már meleg, de nem füstöl. Tegyük bele a csirkecombokat, és süssük mindkét oldalukat 3-3 percig, amíg szép karamellszínűre nem sülnek. Vegyük ki őket a serpenyőből, és tegyük félre.
  4. A visszamaradt olaj-vaj-zsír keveréken futtassuk meg a hagymát, kb. 3 percig, míg kicsit puhul. Ha kiszáradna, adhatunk hozzá még egy kis olívaolajat.
  5. Tegyük bele az összezúzott fokhagymát, és kevergessük fél percig.
  6. Mehet bele a szeletekre vágott olíva, a felvágott aszalt szilva, a sör és az alaplé. Főzzük kb. 8 percig, amíg elkezd sűrűsödni. Tegyük vissza a serpenyőbe a csirkecombokat, szórjuk rá az oreganó levélkéit, és fedjük le.
  7. Főzzük kb. 25-30 percen át, míg a csirkecombok át nem sülnek. Ha elfőne a lé, fele sör, fele alaplével pótoljuk. Ha letelt az idő, szúrjuk meg a csirkecombot, jó-e már.
  8. Tálalás előtt szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 991
elküldve: 8
receptkönyvben: 559
elkészítve: 28/28
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös csirkecomb, Nikóziai csirkecomb

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tosmo
tosmo Tue, 2016-04-12 20:19

A sógornőm ajánlására készítettem el, az egész családnak ízlett. :)

Koni08
Koni08 Sun, 2015-04-26 21:37

Hello, kerdesem, hogy muszaj-e barna sorrel kesziteni, vagy mehet sima feher sorrel? Koszi

Alessandria
Alessandria Wed, 2015-02-11 21:13

Imádom ezt a receptet! Abszolút kedvenc, annyi különbséggel, hogy én tepsiben sütöm meg az egészet.

600
csirke felsőcomb 6 db
vaj 3 ek
1 tk
bors 1 tk
melaszos nádcukor 3 ek
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
olajbogyó 100 g
barna sör 1.6 dl
csirke alaplé 2.5 dl
aszalt szilva 10 dkg
oregánó 1 szál
petrezselyem 0.25 csokor