Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell sajttal baconben sütve

Csirkemell sajttal baconben sütve
Csirkemell sajttal baconben sütve
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten valahol találtam ezt a receptet, láttam benne fantáziát. Bacon plusz csirke, nálam mindig nyerő kombináció, és a legjobb, hogy pikk-pakk kész, nem kell vele sokat foglalatoskodni, mellette állni, őrizgetni. Szóval nálam nagyon bejött.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk. Ételízesítővel, borssal, fokhagymaporral, akár valamilyen fűszerkeverékkel befűszerezzük.
  2. Egy szögletes sütőformát (püspökkenyérforma) vagy őzgerincformát kibélelünk baconnel úgy, hogy ki is lógjon a forma szélén, de alul is fedje egymást teljesen.
  3. A csirkemellet a felvert tojásba forgatjuk, majd a lisztbe, és berétegezzük a formába.
  4. Meglocsoljuk a tejszínnel, vagy az alternatíva, egy fél pohár tejfölt összekeverünk 1 felvert tojással és kis tejjel, ízlés szerint fűszerezzük (én olasz fűszerkeveréket használtam). Erre egy réteg reszelt sajtot teszünk.
  5. A 3. pontot addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  6. A bacon kilógó részével betakarjuk a husit, és a sütőbe toljuk.
  7. 30 perc sütés után kivesszük, a formából egy tepsibe borítjuk (óvatosan, hogy egyben maradjon), majd visszatoljuk még egy jó 20 percre, amíg a bacon minden irányból meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 476
elküldve: 6
receptkönyvben: 105
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

kovacs84

Mióta szakács: 2012.01.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

őzgerincben sült sajtos csirkemell, sajttal töltött csirkemell, baconös-sajtos csirkemelltekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

881
csirkemell filé 60 dkg
bacon 25 dkg
főzőtejszín 200 ml
tojás 2 db
finomliszt 3 ek
sajt 35 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint