Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájjal, gombával rakott tészta

Csirkemájjal, gombával rakott tészta
Csirkemájjal, gombával rakott tészta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családomnak nagyon ízlett. Ez megint olyan minden finommal megrakott tál.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát (én fordos nagy kockával készítettem) sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a feldarabolt csirkemájat.
  3. Felöntjük vízzel, sózzuk-borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, fokhagymát belepréseljük.
  4. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a gombát, és tovább sütjük.
  5. A felvert tojásokat ráöntjük, és átforgatva kb. 5-6 percig sütjük.
  6. Egy tálat olajjal kikenünk, beletesszük a tésztát, rá a gombás máj. Ráöntjük a tejfölt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és megsül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 711
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tésztarakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1076
csirkemáj 60 dkg
tészta 50 dkg
gombakonzerv 1 db
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tojás 2 db
tejföl 2 dl
sajt 20 dkg
fokhagyma 3 gerezd
bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl