r
Nosalty Logó

Csirkebrassói paradicsommal

Fre(E)ni
Csirkebrassói paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

361
Kalória
56.8g
Fehérje
3g
Szénhidrát
12g
Zsír
242.1g
Víz
182.5g
Koleszterin
793.4mg
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1442 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 361 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    968.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1442 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    385 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a csirkemellfilét kockákra szeleteljük.
  2. A vöröshagymát egy magas oldalú serpenyőben olajban megpirítjuk. Ha megpirult, hozzáadjuk a csirkét. A hús "kifehéredéséig" időnként megkeverjük.
  3. Utána ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paradicsomot.
  4. Alaposan összekeverjük, majd födő alatt puhára főzzük.
  5. Én nem szoktam vizet adni hozzá, így sem ég le, és kicsit szaftos is lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Az alap brassói receptet gondoltam újra, nálunk nagy kedvenc lett ezzel a fűszerezéssel és a paradicsommal.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek