r
Nosalty Logó

Csirke vadász módra Marcsustól

Marcsus
Csirke vadász módra Marcsustól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

427
Kalória
26.5g
Fehérje
7.7g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
216.2g
Víz
102g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    158.9 g

Zsír

  • Összesen
    172.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1297.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 2562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    488 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát karikákra, a paradicsomot apróra vágjuk.
  2. A csirkedarabokat az olajon nagy lángon pirosra sütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, mert különben főni fog, nem sülni. A csirkét átrakjuk egy edénybe, amiben főzni fogjuk, vagy ha olyan nagy a serpenyőnk, amiben sütöttük, rakjuk vissza bele.
  3. A csirkére szórjuk a hagymát, a kipréselt fokhagymát, rozmaringot és a zsályát. A zöldfűszereket én egyben tettem bele, így is szépen belefő az ízük, de apróra is lehet vágni, kinek hogy tetszik. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort, és hagyjuk kissé elpárologni, kb. 5 perc.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, fedővel letakarjuk, és közepes lángon főzzük kb egy órát. Levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy a szószunk besűrűsödjön kissé.
  5. Burgonyával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Egy változat a sok közül. :)

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek