r
Nosalty Logó

Csirke velesült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Csirke velesült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1825.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3010 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7303.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2257 mg
  • Nátrium
    4017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1830.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1659 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12041 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 3001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha le volt fagyasztva a csirke, akkor 4 l vízben oldjunk fel 5 ek sót, és ebben olvasszuk ki a csirkét egy éjszaka alatt, így ízes lesz ott is, ahol vastagabb a hús.
  2. Keverjük össze a fűszereket (fűszerkeverék + só + majoranna).
  3. A csirkét kívül-belül szórjuk meg a fűszerkeverékünk 3/4-ével.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha római tálban készítjük, akkor a tálat áztassuk vízbe, és ne melegítsük elő a sütőt.
  5. A zellert, a répát és a hagymát pucoljuk meg, és vékonyan szeleteljük fel.
  6. Az almát is hámozzuk meg- így beleolvad majd a zöldségekbe -, és szeleteljük fel.
  7. A zöldségeket és az almát szórjuk meg a megmaradt 1/4 rész fűszerkeverékkel, és locsoljuk meg az olívaolajjal, alaposan keverjük át. Halmozzuk koszorúszerűen egy tepsibe/római tálba a zöldségeket, a közepébe fektessük a csirkét, és toljuk a sütőbe. (Ha római tálazunk, akkor most gyújtsuk be a sütőt 180 fokra.)
  8. 1,5-2 órán át süssük, ha úgy látjuk, hogy nagyon pirul a csirke, akkor egy vizes sütőpapírral vagy alufóliával fedjük le. A zöldségeket azonban hagyjuk megpirulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14444
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádunk síelni, azonban néha annyira le van amortizálódva a társaság, hogy egyáltalán nincs kedvünk elmenni enni valahová. Az ilyen egytálételek kevés munkával elkészíthetők, ám az ízük utánozhatatlan. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!