Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke velesült zöldségekkel

Csirke velesült zöldségekkel
Csirke velesült zöldségekkel
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádunk síelni, azonban néha annyira le van amortizálódva a társaság, hogy egyáltalán nincs kedvünk elmenni enni valahová. Az ilyen egytálételek kevés munkával elkészíthetők, ám az ízük utánozhatatlan. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha le volt fagyasztva a csirke, akkor 4 l vízben oldjunk fel 5 ek sót, és ebben olvasszuk ki a csirkét egy éjszaka alatt, így ízes lesz ott is, ahol vastagabb a hús.
  2. Keverjük össze a fűszereket (fűszerkeverék + só + majoranna).
  3. A csirkét kívül-belül szórjuk meg a fűszerkeverékünk 3/4-ével. 
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha római tálban készítjük, akkor a tálat áztassuk vízbe, és ne melegítsük elő a sütőt.
  5. A zellert, a répát és a hagymát pucoljuk meg, és vékonyan szeleteljük fel.
  6. Az almát is hámozzuk meg - így beleolvad majd a zöldségekbe -, és szeleteljük fel. 
  7. A zöldségeket és az almát szórjuk meg a megmaradt 1/4 rész fűszerkeverékkel, és locsoljuk meg az olívaolajjal, alaposan keverjük át. Halmozzuk koszorúszerűen egy tepsibe/római tálba a zöldségeket, a közepébe fektessük a csirkét, és toljuk a sütőbe. (Ha római tálazunk, akkor most gyújtsuk be a sütőt 180 fokra.)
  8. 1,5-2 órán át süssük, ha úgy látjuk, hogy nagyon pirul a csirke, akkor egy vizes sütőpapírral vagy alufóliával fedjük le. A zöldségeket azonban hagyjuk megpirulni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30×30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 991
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zelleres-almás sült csirke, zöldséges-almás csirke, sárgarépás-zelleres csirke római tálban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Mon, 2013-02-11 22:15

Nagyon finom úgy is ha sütőzacskóba tesszük a hozzávalókat és úgy sütjük meg.

750
csirke 1 db
zeller 1 nagy db
vöröshagyma 2 közepes fej
alma 3 db
sárgarépa 2 db
csirke fűszersó 4 teáskanál
1 tk
majoranna 2 tk
olívaolaj 1 ek