Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős töltött lepény

Csípős töltött lepény
Csípős töltött lepény
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, meglehetősen laktató étel. A töltelék gyakorlatilag bármilyen, hűtőben fellelhető alapanyaggal helyettesíthető tetszés szerint.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a vízzel kikeverjük, majd a tészta maradék hozzávalóit egyből hozzáadva puha tésztát gyúrunk.
  2. Ezt követően nagyjából 30 percig meleg helyen letakarva kelesztjük a tésztát.
  3. Míg a tészta kel, feldaraboljuk a töltelékhez valókat, és kikeverjük az öntetet.
  4. A megkelt tésztát kevés liszten fél centi vastagságú, nagyjából kör formájúra nyújtjuk, és az egyik felére adagoljuk a tölteléket, jó púposan, úgy, hogy a tészta töltelékes széleinél 2-3 centiméternyit szabadon hagyunk. Ezután ráhajtjuk a tészta másik felét, és a széleit visszafordítva alaposan összenyomkodjuk. Végül villával megböködjük a lepény tetejét.
  5. Egy (alacsony falú) tepsit kevés olajjal kikenünk, belefektetjük a lepényt, és forró sütőben nagyjából 15 perc alatt ropogós barnára sütjük, majd a kikevert öntettel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 248
elküldve: 4
receptkönyvben: 211
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bardock

Mióta szakács: 2010.03.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalámis-kukoricás-sajtos töltött lepény kelt tésztából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

shawshank
Bardock / shawshank Mon, 2010-04-05 22:29

ebből egy hatalmas jön ki, ami nagyjából két embernek elég. kettő kisebbet lehet formázni ennyiből is, a három szerintem már sok, akkor túl vékony lesz a tészta, sütéskor talán túlságosan megkeményedik, és megtölteni sem lehet olyan bőségesen.

kismacko
kismacko Mon, 2010-04-05 21:38

Ennyi tésztából kijön két-három kisebb lepény is vagy nagyobb adagot készítsek?

shawshank
Bardock / shawshank Mon, 2010-04-05 21:03

Köszi :) őszintén szólva semmi tapasztalatom nincs zsírpapírral, egy próbát talán megér. de amúgy sem hagy sok mosogatnivalót maga után :)

1200
finomliszt 35 dkg
élesztő 1 dkg
víz 1.5 dl
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
trappista sajt 5 dkg
paradicsom 1 kis db
paprikás szalámi 5 dkg
lila hagyma 1 kis db
csemegekukorica 6 dkg
pepperoni 2 db
főtt tojás 1 db
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 150 g
0 ízlés szerint
citromlé 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint