Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős paprika ecetes borban

Csípős paprika ecetes borban
Csípős paprika ecetes borban
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sok kis csípős paprikám termett az idén a szomszédom jóvoltából, aki adott pár palántát. Mivel már elegendőnek találtam a szárításra felfűzött mennyiséget, gondoltam, megpróbálom ecetesen olajosan eltenni. Az első borecetes próbálkozás elég sikeresnek bizonyult, másodszor málnaecettel kísérleteztem. Na, ez minden várakozásomat felülmúlta. Egyszerűen isteni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Leginkább szendvicsekbe vagy falatkákhoz használom, de kolbász, szalonna kísérőjeként is nagyon hálás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk és megszárítjuk a víztől. Egy serpenyőben olívaolajon pirítani kezdjük. Lassan megsütjük. Vigyázni kell, mert a lakás tele lehet nagyon erős, már már fojtogató paprikaillattal. Közben a többi hozzávalót feltesszük egy külön edényben főzni és jól összeforraljuk.
  2. A megpuhult paprikákat - még forrón - üvegekbe szedjük, rámerjük a levet, lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk. Mire kihűl a paprikánk, a befőttesüvegben már vákuum keletezik.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 557
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

főni

Mióta szakács: 2012.07.21.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres ecetes paprika, csípős ecetes savanyúság borban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

208
chili 60 db
fokhagyma 2 közepes fej
fehérbor 3 dl
málnaecet 3 dl
bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
mustármag 1 kk
babérlevél 3 db
olívaolaj 1 dl