r
Nosalty Logó

Csíkos sütemény Sylvie konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csíkos sütemény Sylvie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Összesen 811 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Összesen 8127 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Összesen 271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 811 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    480.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9875.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    3400 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    959 mg
  • Foszfor
    2698 mg
  • Nátrium
    2566 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.7 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2979 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1721 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 8127 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Elkészítés

Az 1. laphoz

  1. A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy tepsit használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, -lisztezzük.
  2. Először a mákos lapot sütjük meg. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy tepsibe eligazítjuk. Mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük. Ha megsült, lisztezett deszkára borítjuk. Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg.
  3. Krém: A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd néha megkeverve, teljesen kihűtjük. A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémet.
  4. Ezután lehet is tölteni. A krémből egy kis adagot félreteszünk a süti tetejére, majd a maradékot kettéosztjuk. Alulra kerül a mákos tészta, rá a krém fele, rá a kakaós tészta, a krém másik fele, utána a diós tészta. Minden rétegnél egy kicsit rá kell nyomkodni a tésztát. A félretett krémmel bekenjük a tetejét, végül csokit reszelünk rá.
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 650
  • Tegnapi nézettség: 138
  • 7 napos nézettség: 696
  • Össznézettség: 219108
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám receptjei között találtunk erre a sütire, és mivel még nem próbáltuk ki, szülinapomra megsütöttük. Nagyon jó lett.

Hozzávalók

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek