Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos sütemény Sylvie konyhájából

Csíkos sütemény Sylvie konyhájából
Csíkos sütemény Sylvie konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptjei között találtunk erre a sütire, és mivel még nem próbáltuk ki, szülinapomra megsütöttük. Nagyon jó lett.

hozzávalók / 10 adag

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A három lapot, külön-külön sütjük meg, tehát ha egy tepsit használunk, akkor minden egyes tészta után elmossuk, és újrazsírozzuk, -lisztezzük.
  2. Először a mákos lapot sütjük meg. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy tepsibe eligazítjuk. Mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 10 perc alatt sül meg, de azért figyeljük. Ha megsült, lisztezett deszkára borítjuk. Sorban így járunk el a kakaós és a diós lappal is. Megvárjuk míg teljesen kihűlnek, csak utána töltjük meg.
  3. Krém: A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd néha megkeverve, teljesen kihűtjük. A margarint kikavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha a gríz már kihűlt, robotgéppel kis adagokban hozzákeverjük a margarinos krémet.
  4. Ezután lehet is tölteni. A krémből egy kis adagot félreteszünk a süti tetejére, majd a maradékot kettéosztjuk. Alulra kerül a mákos tészta, rá a krém fele, rá a kakaós tészta, a krém másik fele, utána a diós tészta. Minden rétegnél egy kicsit rá kell nyomkodni a tésztát. A félretett krémmel bekenjük a tetejét, végül csokit reszelünk rá.

 

  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 130 946
elküldve: 98
receptkönyvben: 1 116
elkészítve: 61/91
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sylvie

Mióta szakács: 2009.06.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kakaós-diós-mákos emeletes szelet, mákos-diós süti búzadarás krémmel

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

majorné66
majorné66 Wed, 2016-12-07 23:59

Szióka! Én már többször sütottem meg, de nem tudjuk megunni!
A legelsőt Dániában sütottem ajandékba teljesen odavoltak nem hittek hogy tejbegriz a töltelék...

anya1963
anya1963 Mon, 2013-12-30 19:49

A diót elöbb megpiritottam és csak utána daráltam meg. Így erőteljesebb lett az íze.

H.Orsi
H.Orsi Thu, 2013-07-25 23:33

Én már többször csináltam ezt a remek sütit, de tejet például nem használok a kakaós tésztához.
Valamint csináltam már úgy is hogy 1 cs. gesztenyemasszát kevertem a krémbe. Úgy is nagyon finom, illetve láttam már olyat is aki csak csokimázzal fedi be. Mindenesetre kinézetre is és ízre is pompás egy süti!!!

kukori00
kukori00 Sun, 2013-03-17 18:35

Szia Sylvie!
Ma megsütöttem a süteményedet, csak gratulálni tudok hozzá! Párom névnapjára készítettem, a munkahelyére. Biztos, hogy mindenki örülni fog neki! Én már megkóstoltam,nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

lmela2
Mela / lmela2 Mon, 2012-11-19 14:06

Hétvégén megsütöttem, nagyon finom lett! Először féltem, hogy túl vékonyak lesznek a lapok, pedig én még kisebb,34*36 cm-es tepsiben sütöttem, de jól sikerült. :)

Kovácsová Mária
Kovácsová Mária Sat, 2012-10-27 18:49

Ma megsütöttem, még frissen nekilátott a család, hát nem sok maradt holnapra.
Pillanatok alatt kész és nagyon finom.

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Sun, 2012-04-08 18:11

Üdv!
Húsvétra szeretném megsütni ezt a süteményt,de előtte megkérdezném,hogy a 1.5 dl tejföl hány deka? Az a mennyiség egy kis pohár tejfölnek felel meg?

Hozzászólás válasz hiányában nekiláttam a sütinek,és nagyon szép és finom lett

sütikék
sütikék Sun, 2012-01-22 09:29

Már nagyon sokszor elkészítettem!!RAMA-s könyvben (amit a beküldött vonalkódokért kaptam) találtam rá a receptre!!A családom, és barátaim körében , nagy sikert aratott!!! Formában sütve, tortaként is megállja a helyét! Mindenkinek ajánlom!!!

berecz
berecz Fri, 2011-12-23 19:56

Szia! Tej csak a kakaós laphoz kell???? A többihez nem írtad, a kakaós a tejjel szép vastag lett, viszont a többi lap nem, pedig még egy kicsit kisebb tepsiben is sütöttem. Köszi a válaszod. Üdv

Encsi80
Encsi80 Tue, 2011-12-06 17:29

Köszönöm ezt a remek receptet! Tegnap sütöttem meg először, mára, a férjem munkahelyére névnapra. Mindig "vinni kell" valami újat, idén erre a sütire esett a választásom. És megérte. Nagyon hamar készen lettem vele. Pedig van egy 9 hónapos kisfiam, aki örökmozgó, és napközben nem alszik. A dió helyett én darált mogyorót tettem bele, mert nekünk az van itthon. A tejbegrízt megfőztem még vasárnap, tegnap meg kikavartam a margarinnal. Szóval örök hálám ezért a receptért. A végeredmény egy nagyon finom, és mutatós süti lett. Tuti úgy jön haza a férjem, hogy kérik a receptet :)

varadizsike
vzsike / varadizsike Wed, 2011-11-23 13:28

Szia! Nagyon tetszik ez a süti, első hallásra nagyon macerásnak tűnik, de elkészítettem és nagyon hamar meg lettem vele, gyorsan sül és addig elkészül a következő féle tészta. Egy fél nap után még finomabb volt, addig értek össze az ízek. Köszi, csak mindenkinek ajánlani tudom!

Aoimomo
Aoimomo Mon, 2011-11-07 09:53

Azzal kezdeném, hogy tegnap a fél napom a konyhában telt, mire elkészültem ezzel a sütivel. Első alkalommal sütöttem meg, ma már látom hol lehet időt spórolni és melyik munkafolyamat mehet párhuzamosan egy másikkal. Ergo, nem ez volt az utolsó alkalom mert, és a LÉNYEG, nem csak gyönyörű lett, mint a képen, de minden visszajelzés az ízéről messze menően pozitív! Nagyon szépen köszönöm a receptet, egészen biztos, hogy többször is megsütöm :)

sylvie1985
Sylvie / sylvie1985 Tue, 2011-10-25 21:58

Köszi a hozzászólásokat! A szódapor szódabikarbónát jelent.
A mákot szerintem lehet darált mogyoróval, vagy mandulával is helyettesíteni.

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-10-24 18:37

Jujj de imádom ezt,én is gyakran készítem:)Azt hiszem Trarita vagy Fahéj receptje alapján:)
üdv.:Zsuzsi

Nike23
Nikolett / Nike23 Mon, 2011-10-24 16:11

Janeeyre89 szódapor valószínűleg a szódabikarbóna!

Egyébként tudnátok olyan hozzávalót mondani amely helyettesítheti a mákot?ugyan is nem ehetek mákot...Köszönöm:)

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-10-24 18:38

Kedves Nike23!
Olyat mondani nem tudok,de mikor nem volt kedvem a mákhoz, akkor csak diósan készítettem,és kakaósan,nyilván nem ugyanaz az ízhatás...Na most aztán sokat segítettem:)
üdv..zsuzsi

venusz1
venusz1 / venusz1 Sun, 2011-10-23 17:29

Szia!Nekem is nagyon tetszik,következő hétvégére be is ütemeztem.
Csak egy ötlet,hogy ne kelljen mosogatni a tepsit,lehet használni szilikonlapot,vagy sütőpapírt.Így már nem is olyan macerás.:-)

topánka1
topánka1 Sun, 2011-10-23 09:19

Gondolom szódabikarbóna, legalábbis én azt tettem bele, pár hete megsütöttem ezt, nagyon jó recept, még a 3. napon is finom, puha volt! Kicsit macerás, de bőven megéri a fáradtságot))

803
tejföl 1.5 dl
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 kk
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
mák 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 1.5 dl
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 kk
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 5 ek
tej 3 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 1.5 dl
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 kk
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
dió 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 l
búzadara 8 evőkanál
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
csokoládé 2 dkg