r
Nosalty Logó

Narancskrémes sütemény új köntösben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
_Évi_
Narancskrémes sütemény új köntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6758 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2350 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.8 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1860 micro
Összesen 3168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Először a száraz alapanyagokat (liszt, 50 g cukor, kakaópor, sütőpor) keverjük össze. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét 50 g cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjunk hozzá 50 g cukrot, tejet, olvasztott vajat, és gépi habverővel keverjük világos színűre.
  2. Miután a tojásokat megfelelő állagúra vertük-kevertük, egyesítsük, majd jöhet a száraz alapanyag hozzá. Kézi habverővel homogén állagúra keverjük, és közepes méretű (22x32) kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő tűzhelyenként eltérő lehet, végezzünk tűpróbát.)

Krém

  1. 300 ml tejet lábosba öntünk, másik 300 ml tejet a liszttel simára kavarjuk, majd hozzáöntjük a meglévőhöz, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét, 50 g cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához 50 g cukrot, reszelt narancshéjat, illetve a narancs levét, bourbon vaníliás cukrot adunk hozzá, és gépi habverővel szép simára keverjük, majd egyesítjük a felvert fehérjével. A kihűlt lisztes tejet hozzáöntjük, és homogén állagúra keverjük.
  3. A piskótákat kisebb darabokra szaggatjuk, tál aljára tesszük, ráöntjük a narancskrémet (éppen, hogy ellepje), majd újabb piskótaréteg, és ismét narancskrém. Tegyük a hűtőbe, minimum 1 órára, hogy az ízek kellemesen összeérjenek. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 246
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
_Évi_ 2 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk