r
Nosalty Logó

Csíkos kifli Szandy konyhájából

Szandy
Csíkos kifli Szandy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta összeállítása

Töltelékhez

Kenéshez

967
Kalória
19g
Fehérje
136.5g
Szénhidrát
38.4g
Zsír
31.9g
Víz
36g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
22.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta összeállítása

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta összeállítása

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 4831 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta összeállítása

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    192 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4122.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    682.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4831 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A tészta összeállítása

  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, az olajat és a sót. Ezt összekeverjük, és elvegyítjük a liszttel.
  2. A tésztát jól kidolgozzuk, és az egynegyed részét elvesszük belőle.
  3. Abba a negyed tésztába, amit elvettünk, belegyúrunk 3 dkg kakaóport, szükség esetén egy kevés tejet adunk hozzá.
  4. A fehéren maradt tésztához ízlés szerint egy kevés vaníliás cukrot vagy aromát adhatunk.
  5. A két tésztát külön tálban 1 órát hagyjuk pihenni, meleg helyen!
  6. A megkelt tésztákat 4-4 részre osztjuk, és kis bucikat formálunk belőlük. A nyújtódeszkát meglisztezzük, egy fehér és egy barna bucit kinyújtunk, alul marad a fehér, majd rá a barna. Együtt is nyújtjuk még őket, olyan vastagságúra, amilyet szeretnénk.
  7. Átlósan 6 részre osztjuk a tésztánkat, én a közepébe házi baracklekvárt tettem, de üresen is nagyon finom. Feltekerjük, megkenjük a felvert tojással, és már mehet is a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a süteményt nagymamám szokta készíteni, igen nagy sikerrel. Úgy gondoltam, hogy most saját kezűleg készítem el újdonsült családom számára. Szerencsére a siker nem maradt el. Emellett egy nagyon kiadós, és egyáltalán nem kerülnek sokba a hozzávalók. Ezekre a hideg, téli délutánokra csak ajánlani tudom!

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...