r
Nosalty Logó

Csíkos kifli Szandy konyhájából

Szandy
Csíkos kifli Szandy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta összeállítása

Töltelékhez

Kenéshez

967
Kalória
19g
Fehérje
136.5g
Szénhidrát
38.4g
Zsír
31.9g
Víz
36g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
22.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta összeállítása

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta összeállítása

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 4831 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta összeállítása

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    192 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4122.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1154 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    682.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    159.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4831 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A tészta összeállítása

  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, az olajat és a sót. Ezt összekeverjük, és elvegyítjük a liszttel.
  2. A tésztát jól kidolgozzuk, és az egynegyed részét elvesszük belőle.
  3. Abba a negyed tésztába, amit elvettünk, belegyúrunk 3 dkg kakaóport, szükség esetén egy kevés tejet adunk hozzá.
  4. A fehéren maradt tésztához ízlés szerint egy kevés vaníliás cukrot vagy aromát adhatunk.
  5. A két tésztát külön tálban 1 órát hagyjuk pihenni, meleg helyen!
  6. A megkelt tésztákat 4-4 részre osztjuk, és kis bucikat formálunk belőlük. A nyújtódeszkát meglisztezzük, egy fehér és egy barna bucit kinyújtunk, alul marad a fehér, majd rá a barna. Együtt is nyújtjuk még őket, olyan vastagságúra, amilyet szeretnénk.
  7. Átlósan 6 részre osztjuk a tésztánkat, én a közepébe házi baracklekvárt tettem, de üresen is nagyon finom. Feltekerjük, megkenjük a felvert tojással, és már mehet is a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a süteményt nagymamám szokta készíteni, igen nagy sikerrel. Úgy gondoltam, hogy most saját kezűleg készítem el újdonsült családom számára. Szerencsére a siker nem maradt el. Emellett egy nagyon kiadós, és egyáltalán nem kerülnek sokba a hozzávalók. Ezekre a hideg, téli délutánokra csak ajánlani tudom!

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...