r
Nosalty Logó

Csíkos barackos Málna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csíkos barackos Málna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

linzer tészta

diós piskóta

Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

linzer tészta

diós piskóta

Összesen 8520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

linzer tészta

diós piskóta

Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.7 g

Zsír

  • Összesen
    488.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    2451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5062.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.1 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    713.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    2100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3301 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3214 micro
Összesen 8520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

linzer tészta

diós piskóta

Elkészítés

linzer tészta

  1. A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Ha kellően lehűlt, a 3/4 részét nyújtsuk ki tepsi méretűre.
  3. A tepsit vajazzuk és lisztezzük ki, és így helyezzük bele a linzer tésztát. Ezt kenjük meg bőven lekvárral, többet rakjunk bele, mint ahogy gondoljuk, mert a két réteg tészta szív belőle el.

diós piskóta

  1. A piskótához a tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, az olajat és a lisztet.
  2. Ehhez szépen lassan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A linzer tésztánál megmaradt tojásfehérjét is felhasználjuk itt!
  3. A kikevert diós tésztát ráöntjük a lekvár tetejére.
  4. A maradék linzer tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és átlósan vagy keresztben, ahogy tetszik, ráhelyezzük a piskóta tésztára.
  5. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 45 percig sütjük, közben lehet tűpróbát végezni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1035
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami újat sütni, ezt a receptet a cookta oldalán találtam, könnyű elkészíteni, és nagyon finom :)

Hozzávalók

linzer tészta

diós piskóta

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?