Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos barackos Málna konyhájából

Csíkos barackos Málna konyhájából
Csíkos barackos Málna konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami újat sütni, ezt a receptet a cookta oldalán találtam, könnyű elkészíteni, és nagyon finom :)

hozzávalók / 10 adag

linzer tészta

diós piskóta

Szólj hozzá!

elkészítés

linzer tészta

  1. A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Ha kellően lehűlt, a 3/4 részét nyújtsuk ki tepsi méretűre.
  3. A tepsit vajazzuk és lisztezzük ki, és így helyezzük bele a linzer tésztát. Ezt kenjük meg bőven lekvárral, többet rakjunk bele, mint ahogy gondoljuk, mert a két réteg tészta szív belőle el.

diós piskóta

  1. A piskótához a tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, az olajat és a lisztet.
  2. Ehhez szépen lassan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A linzer tésztánál megmaradt tojásfehérjét is felhasználjuk itt!
  3. A kikevert diós tésztát ráöntjük a lekvár tetejére.
  4. A maradék linzer tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és átlósan vagy keresztben, ahogy tetszik, ráhelyezzük a piskóta tésztára.
  5. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 45 percig sütjük, közben lehet tűpróbát végezni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 924
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Málna0502

Mióta szakács: 2014.10.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fancsali csíkos barackos, diós linzeres piskóta, diós sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

852
finomliszt 45 dkg
margarin 30 dkg
cukor 15 dkg
tojássárgája 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
tojás 10 db
tojásfehérje 3 db
porcukor 10 ek
napraforgó olaj 10 ek
finomliszt 10 evőkanál
dió 15 dkg
sárgabaracklekvár 250 g