r
Nosalty Logó

Csíkos barackos Málna konyhájából

NS
Csíkos barackos Málna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

linzer tészta

diós piskóta

852
Kalória
17g
Fehérje
88g
Szénhidrát
48.8g
Zsír
71.3g
Víz
245.1g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
35g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

linzer tészta

diós piskóta

Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

linzer tészta

diós piskóta

Összesen 8520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

linzer tészta

diós piskóta

Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.7 g

Zsír

  • Összesen
    488.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    2451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5062.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    880.1 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    713.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    2100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3301 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3214 micro
Összesen 8520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

linzer tészta

  1. A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Ha kellően lehűlt, a 3/4 részét nyújtsuk ki tepsi méretűre.
  3. A tepsit vajazzuk és lisztezzük ki, és így helyezzük bele a linzer tésztát. Ezt kenjük meg bőven lekvárral, többet rakjunk bele, mint ahogy gondoljuk, mert a két réteg tészta szív belőle el.

diós piskóta

  1. A piskótához a tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, az olajat és a lisztet.
  2. Ehhez szépen lassan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A linzer tésztánál megmaradt tojásfehérjét is felhasználjuk itt!
  3. A kikevert diós tésztát ráöntjük a lekvár tetejére.
  4. A maradék linzer tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és átlósan vagy keresztben, ahogy tetszik, ráhelyezzük a piskóta tésztára.
  5. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 45 percig sütjük, közben lehet tűpróbát végezni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szerettem volna valami újat sütni, ezt a receptet a cookta oldalán találtam, könnyű elkészíteni, és nagyon finom :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...