Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-kefires csirkemell

Kapros-kefires csirkemell
Kapros-kefires csirkemell
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, könnyű ebéd, ami kitűnő választás egy forró, nyári napon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb üvegtálban elkeverjük a kefirt, a mustárt, a sót, a borsot és az evőkanálnyi vágott kaprot. Ebbe tesszük a kicsi méretűre felkockázott csirkemellet. Összekeverjük, és félre tesszük kb. 30-40 percre. A hagymát megtisztítjuk, és fél cm széles karikákra vágjuk.
  2. Egy méretes tűzálló tálba teszünk egy evőkanálnyi olívaolajat, aztán egyenletesen beleterítjük a kefires húst. A tetejét megszórjuk hagymakarikákkal. Ezután olívaolajat öntünk rá. Alufóliával befedjük.
  3. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük. Majd az alufóliát levesszük, és a tálat visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy egy kis színt kapjon a teteje. Langyosra hűtve, párolt rizzsel tesszük asztalra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 805
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kefires hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

229
csirkemell filé 60 dkg
kefir 1 dl
mustár 1 kk
fekete bors 5 csipet
kapor 1 ek
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek