r
Nosalty Logó

Csicseriborsó pörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csicseriborsó pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6891.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    5512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1724 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 1301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízben áztatjuk.
  2. A vöröshagymát tisztítjuk, kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
  3. Hozzáadunk 2 tk őrölt piros paprikát, megkeverjük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, az áztató lével együtt.
  4. Sóval, borssal, paprikával, paradicsommal fűszerezzük, esetleg felöntjük még kevés vízzel.
  5. Kb. 1 órán át főzzük. A csicseriborsó főtten is kicsit roppanós marad!
  • Receptkönyvben: 540
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 280
  • Össznézettség: 182846
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 27.

Ajánló

Tipp: 1/3 rész teljes kiőrlésű tönkölyliszt és 2/3 rész fehérliszt keverékéből készített nokedlivel tálalom.  

Receptkategóriák

Hús nélkül is mi mindenből lehet pörköltet készíteni..... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!