Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csevap Évi néni konyhájából

Csevap Évi néni konyhájából
Csevap Évi néni konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen a közértek mélyhűtőpultjában készen kapható, jó ízű csevap rudakat találtunk, amit néhány perc alatt kisüthettünk, és ehettünk. Ez jutott eszembe a húsvétról (pedig bárányt nem is tettem a húshoz). Ahogyan eszembe jutott az étel, eszembe jutott ez a retro tálalás is hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kétszer ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel, és hűtőben pihentetjük néhány órát, hogy összeérjenek az ízek.
  2. Kézzel kis rudacskákat formálunk a darálékból, és kevéske olajon (de még jobb, ha grillen) minden oldalát megsütjük, vigyázva arra, hogy a hús külseje megsüljön, de nehogy kiszáradjon.
  3. Mellé lilahagymát, paradicsomot, sült paprikát, mustárt, ketchupot is tálalhatunk.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 896
elküldve: 8
receptkönyvben: 131
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres húsrudacskák, fűszeres fasírtrudak, csevapcsicsa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2013-04-22 09:23

Évikém!
Ez megint egy kiváló recept Tőled! Köszönöm.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-04-22 19:15

Szervusz Évi!

Nagyon köszönöm. Éppen a múlt héten kerestelek, de a lányok mondták, hogy nem talállak már Újpesten. (Én most visszamentem oda. ) Egyszer, ha ráérsz és van hozzá kedved, szívesen találkoznék veled. Addig is köszönöm a kedves szavakat. Nem mondom, hogy nem melengeti meg kicsi szívemet. Szeretettel ölellek: Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-04-21 09:14

Kedves Veronika!
A húsrudacskák kb. másfél hüvelykujj vastagok voltak és közepes tűzön sütöttem minden oldalát (4) kb. 1-1 percig. A lényeg, hogy kívül megpiruljon, de belül kicsit még rózsaszínes maradjon, hogy ne száradjon ki a hús. Praktikus kicsit zsírosabb húsból készíteni. Üdv: Évi néni

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-04-21 01:18

Kedves Evi neni! Nagyon tetszik a recept, en ugyan nem vagyok gyakorlott a grillezesben, ezert szeretnek egy kis utasitast arra, hogy ezt lassan vagy hirtelen lenne jo sutni, hogy ne szaradjon ki.
Elore is koszonom, udv. Veronika

541
marhanyak 40 dkg
sertésdagadó 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl