Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás süti 2.

Morzsás süti 2.
Morzsás süti 2.
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna morzsás sütit készíteni :). Néha vettem a pékségben egy-egy szeletet, de az kevésnek bizonyult. Fellapoztam egy régi könyvet, abban bukkantam rá erre a receptre. És milyen régóta a birtokomban van! 1994-ben vettem. Na, hamar neki is láttam, gyorsan elkészíthető és elfogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk.
  2. Pihentetjük, addig megmossuk, daraboljuk a gyümölcsöt.
  3. Elkészítjük a morzsát: összekeverjük kézzel a lisztet, a cukrot és a margarint, hogy az állaga morzsás legyen.
  4. A tésztát  nyújtjuk, majd zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Megrakjuk a gyümölcssel, rászórjuk a morzsát.
  6. Megsütjük sütőben.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 149
elküldve: 7
receptkönyvben: 298
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás gyümölcsös sütemény, morzsás kelt pite gyümölcsökkel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

benari
benari Sun, 2012-11-18 12:01

Kedves Rita! Szeretném megkérdezni,hogy ennek a sütinek a tésztájába nem kell valamilyen zsiradék? Egyébként minden recepted kitűnő,már többet is elkészitettem,köszönöm.Üdv.benari

őszmanó
őszmanó Tue, 2012-06-05 17:07

Kedves Rita!
Meg tudnád mondani, hogy kb meddig áll el a süti? Bár nem lepődnék meg, ha még sosem maradt volna belőle huzamosabb ideig. (:
Üdvözlet: őszmanó

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-06-05 19:53

Szia Őszmanó!
Jól gondoltad, nem állt sokáig a süti :D Sajnos nem tudom megmondani mennyire tartós. Talán 2-3 napig eláll.
Üdv: Rita

orla
orla / orla Mon, 2011-08-01 18:22

Szilvával készítettem (sokkal!). Az alsó tésztába kicsit kevesebb cukrot tettem, viszont a szilvára egy kevés fahéjas cukor került. Nagyon fincsi lett, nagyon jók az arányok, nem túl vastag az alsó tészta se. Régebben is sütöttem ehhez hasonlót, de ez jobb recept!!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2011-08-01 20:09

Szia Orla!

Örülök, hogy sikere lett a sütinek! :)
További jó sütögetést!
Üdv: Rita

illesera
illesera Sun, 2011-07-31 20:32

Kedves Rita !
Én is mint Jucci, már a piros kockás terítő láttán tudom, hogy a te recepted következik, :) mentem is rögvest, mert nagyon jók, pontosak !!!! Szeretem én is ezeket a régi, nagyanyáink korából származó,jól bevált sütiket, szerintem verhetetlenül a legfinomabbak !
Ezt a morzsásat is elkészíteném, a kérdésem az lenne csupán, hogy a gyümölcsöt nem szoktad még +ban megcukrozni (szilvával sütöm ) , vagy a morzsa és a tészta elég édes ?
Előre is köszönöm a segítségedet !
Era

p.s. a Kijevi krémesed (is) isteni finom volt , azt már többször megsütöttem !

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2011-08-01 20:10

Szia Era!

Köszi a kedves szavakat!! Már szinte érzem amikor közzéteszik az általam feltett recepteket, hogy tudjátok, hogy az enyém,.pontosan a kockás terítőről! Ez lesz a védjegyem :D
nyugodtan megcukrozhatod egy kicsit a gyümölcsöt, nem ront rajta! Sőt! Ha szeretitek a fahéjat azzal is ízesítheted! Csak dob az ízvilágán
Hú! A kijevi krémes az fantasztikusan finom :D Bár nem vagyunk süti téren válogatósak, mindenevőknek mondhatom magunkat :D:D

Szép napot!
Üdv: Rita

lecsó73
lecsó73 Sun, 2011-07-31 15:23

Szia!

Megsütöttem a sütit. Finom, de nekem a tésztája kicsit kemény lett. Mit ronthattam el?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2011-07-31 18:32

Szia lecsó73!

Hááát nem tudom mit ronthattál el?? Nekem nem volt semmi probléma vele.Megkelesztetted eléggé a tésztát sütés előtt?

Nana23
Nana23 Sun, 2011-07-24 20:26

Mink ezt a süteményt kócos katának hivjuk és szilvalekvár és darált dió a tölteléke,de igyis biztos finom majd kipróbálom!:D

Jucci
Jucci / Jucci Sun, 2011-07-24 13:34

Már a fotóról tudtam ,hogy a Te recepted,csodaszépek a sütijeid ,nagyon szeretem a receptjeidet!
Köszönöm ezt is,biztos ki fogom próbálni.Szép napot! Jucci

1073
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
tej 1 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
erdei gyümölcs mix 20 dkg
margarin 15 dkg
cukor 15 dkg
finomliszt 20 dkg