Cseresznyés sütemény olajos kevert tésztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
70g finomliszt255 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g porcukor62 kcal
-
34g napraforgó olaj301 kcal
-
20g tej11 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
15 kcal
-
103 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
200g cseresznyebefőtt144 kcal
Összesen
1116
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
1000g cseresznyebefőtt720 kcal
Összesen
5580
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
11.7g tojás15 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
7.3g napraforgó olaj64 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
5.8g vaníliás pudingpor22 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
42.7g cseresznyebefőtt31 kcal
Összesen
237
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 990.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
1116
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 198.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4952 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 1191 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 2065 mg
-
Nátrium 1363 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 868.9 g
-
Cukor 305 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 237.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 748 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1280 micro
Összesen
5580
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 10.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg finomliszt
-
5 db tojás
-
8 dkg porcukor
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 dl tej
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag sütőpor
Elkészítés
- A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is. (ekkor teljesen felhígul majd)
- A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
- A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.
- A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza)
- Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához. Egy nagyobb tepsit (v. gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (v. kenjük ki olajjal, és szórjuk meg liszttel) majd öntsük bele a tésztát, és egyenletesen simítsuk el.
- Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre.(tűpróbáig)( Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.)
- A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és így kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 12100
- Feltöltés dátuma: 2023. február 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Wagensommer Alexandra
91 recept