r
Nosalty Logó

Cseresznyés pite 6.

NS
Cseresznyés pite 6.
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1012
Kalória
18.9g
Fehérje
147.6g
Szénhidrát
37.8g
Zsír
132.2g
Víz
86.4g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
65g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6523 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    3339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    738 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    661.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 5067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, utána pihentetjük a hűtőben minimum fél-3/4 órát!
  2. A töltelékhez a gyümölcsöt feltesszük kevés vízbe főni a cukorral, a fahéjjal! Kb. 10-15 percig főzzük,majd leszűrjük róla a vízet!
  3. Elkészítjük a pudingot a szokásos módon, de jó sűrűre főzzük! Ha kész, mehet bele a gyümölcs!
  4. Az egészhez mehet a zselatin vagy keményítő, majd a vajat hűlten belevegyítjük.
  5. A tészta 2/3 -át kinyújtjuk.
  6. Egy jénait vagy hasonló hőálló tálat kivajazunk, kilisztezünk, és kibéleljük a tésztával.
  7. Öntsük bele a tölteléket.
  8. A maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, tetejét tejes tojássárgával lekenjük.
  9. Szépre megsütjük! Porcukorral hintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Én kettőt sütöttem, az egyik vaníliás krémmel készült, a másik tejszínes pudinggal, mind a kettő ízlett a családnak! Nagyon kiadós!

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...