Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés pite 7.

Cseresznyés pite 7.
Cseresznyés pite 7.
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát mi más lehetne a story, mint hogy cseresznyeszezon van.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Meggyel is elkészíthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meggyúrjuk a linzertésztát: a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Beleszórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, hozzáadjuk a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal, de alaposan kidolgozzuk a tésztát. Hűtőbe tesszük egy órára.
  2. Miközben a tészta pihen, a pudingport elkeverjük a tejben, hozzáadjuk a búzadarát is, és sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a cukrot is, hagyjuk kihűlni.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztából 1/3 részt levágunk, félretesszük. A nagyobb részét kisodorjuk, és egy pitetálat kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk villával.
  5. Rákenjük a kihűlt pudingot, elterítjük rajta a felezett cseresznyéket, és a maradék tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük.
  6. Sütőbe tesszük, megsütjük.
  7. Hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálalhatjuk, de anélkül is megállja a helyét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 530
elküldve: 5
receptkönyvben: 142
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés-pudingos szelet, krémes cseresznyés sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Deloretta
Deloretta / Deloretta Wed, 2016-07-20 23:23

Igaz hogy sárgabarackkal, de elkészítettem, és isteni lett! Nekem a tészta elég nehezen volt nyújtható, mert nagyon törött, és 2 sikertelen kinyújtási próbálkozás után végül csak beleraktam a tésztát a formába, és belenyomkodtam. Viszont ízre nagyon jó lett a tészta, finom, ropogós, omlós, ez az eddigi legjobban sikerült linzertésztám!
A pudingos krém is nagyon jó, következőnek megpróbálkozok pudingpor nélkül is, úgy hogy egy sűrű tejbegrízt készítek töltelékként kipróbálásképpen.

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2012-06-21 08:17

Én köszönöm, hogy elkészítetted! Örülök, hogy ízlett! :) Szép napot neked, üdv, Zsuzsa avagy Nyulas

Szilveee
Szilveee / Szilveee Wed, 2011-07-06 22:21

Nagyon tetszik, biztosan el fogom készíteni :)
A hozzávalókból kihagytad a vaníliás cukrot és a sót, gondoltam szólok :))

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-07-07 16:15

Kedves Szilveee, valóban, köszönöm, hogy szóltál! :-) És jó sütögetést! Szép napot, Zsuzsa

683
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
tej 4 dl
búzadara 2 evőkanál
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
cseresznye 80 dkg