Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés rácsos kocka

Cseresznyés rácsos kocka
Cseresznyés rácsos kocka
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom szaftos sütemény, minél tovább áll, annál finomabb lesz.

hozzávalók / 8 adag

A tészta

A töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Az összeszitált liszteket elkeverjük a hideg, felkockázott vajjal, majd hozzáadjuk cukrot, sót, sütőport.
  2. A tojással, tojássárgával és a tejföl hozzáadásával összeállítjuk a tésztát.
  3. Amíg a cseresznyét kimagozzuk és a töltelék elkészül, zárható dobozba rakjuk, és a hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. A tésztát két felé vesszük, az egyik lesz az alsó lap, amit egy 26x37 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtunk.
  5. Megszórjuk a mandula felével.
  6. Ráhalmozzuk a tölteléket.
  7. A másik tésztát nyújtjuk, majd 1,5 cm-es csíkokat vágunk belőle, és a tölteléket berácsozzuk vele.
  8. Megkenjük a tojásfehérjével, és rászórjuk a maradék mandulát.
  9. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsül.

A töltelék

  1. A cseresznyét beleforgatjuk a cukorba, kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen.
  2. Majd leszűrjük, és a levet kiegészítjük vörösborral 3 dl-re, ezt csomómentesen elkeverjük a pudinggal.
  3. A többi hozzávalóval felfőzzük, kihűtjük, és rákeverjük a cseresznyére, alaposan összeforgatjuk, hogy az ízek átjárják.
  4. Ezt halmozzuk az alsó lapra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x37 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 3 350
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés süti teljes kiőrlésű lisztből, vörösboros cseresznyés süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

730
durumliszt 25 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 25 dkg
kókuszcukor 7 dkg
1 teáskanál
vaj 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
tejföl 3 ek
mandulapehely 10 dkg
cseresznye 1 kg
kókuszcukor 7 dkg
fahéj 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
vörösbor 2.5 dl