r
Nosalty Logó

Cseresznyés-ribizlis-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-ribizlis-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 4880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5158.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 4880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a vajjal és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kb. 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk belőle, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, megkenjük baracklekvárral.
  3. A töltelékhez a túrót, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a búzadarát egy tálban alaposan összekeverjük. Ha túl száraz lenne, 1-2 evőkanál tejföllel lágyíthatjuk (én annak találtam). A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a baracklekvárral megkent tésztán, majd belenyomkodjuk a cseresznyéket, ribizliszemeket.
  4. A morzsához a lisztet a barna cukorral (nekem csak fehér volt itthon) elkeverjük, majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat és 1-2 evőkanál vizet. Csak annyit, hogy morzsát kapjunk, ne álljon össze tésztává. Az így kapott morzsát a töltelék tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük (15 perc).
  5. Kicsit hűlni hagyjuk, és utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9838
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Ajánló

Más gyümölcsökkel is finom, lehet kísérletezni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy kis cseresznyét ajándékba. Volt egy pár bőven termő ribizlibokrom. Találtam egy jó kis cseresznyés-túrós pite receptet a Nők Lapja Konyha egyik számában, amit még kiegészítettem ribizlivel. Így keletkezett ez a süti! 12 szelet lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!