Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-ribizlis-túrós pite

Cseresznyés-ribizlis-túrós pite
Cseresznyés-ribizlis-túrós pite
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy kis cseresznyét ajándékba. Volt egy pár bőven termő ribizlibokrom. Találtam egy jó kis cseresznyés-túrós pite receptet a Nők Lapja Konyha egyik számában, amit még kiegészítettem ribizlivel. Így keletkezett ez a süti!
12 szelet lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

ajánlat

Más gyümölcsökkel is finom, lehet kísérletezni!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a vajjal és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kb. 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk belőle, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, megkenjük baracklekvárral.
  3. A töltelékhez a túrót, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a búzadarát egy tálban alaposan összekeverjük. Ha túl száraz lenne, 1-2 evőkanál tejföllel lágyíthatjuk (én annak találtam). A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a baracklekvárral megkent tésztán, majd belenyomkodjuk a cseresznyéket, ribizliszemeket.
  4. A morzsához a lisztet a barna cukorral (nekem csak fehér volt itthon) elkeverjük, majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat és 1-2 evőkanál vizet. Csak annyit, hogy morzsát kapjunk, ne álljon össze tésztává. Az így kapott morzsát a töltelék tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük (15 perc).
  5. Kicsit hűlni hagyjuk, és utána szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 299
elküldve: 3
receptkönyvben: 210
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyés-ribizlis pite túrósan, gyümölcsös-túrós sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edi28
Edi28 Sun, 2011-07-03 10:41

Kedves Anita!
Nem szokásom írni az üzenőfalra, de ez a sütemény annyira finom lett, hogy muszáj megköszönnöm, hogy megosztottad! Tegnap este készítettem el, de már alig van belőle :) Isteni!!! :)

1222
finomliszt 20 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 1 db
sárgabaracklekvár 2 ek
tehéntúró 50 dkg
porcukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
búzadara 2 evőkanál
cseresznye 20 dkg
piros ribizli 15 dkg
tejföl 1 ek
finomliszt 10 dkg
barna cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
víz 1 ek