Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés pite Évi nénitől

Cseresznyés pite Évi nénitől
Cseresznyés pite Évi nénitől
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátném megajándékozott 2 vödör cseresznyével, amit a csodaszép Börzsöny-beli telkén nevelgetett. Kezdődhet a fél napos maraton a feldolgozásában. Ez volt első ténykedésem.

hozzávalók / 12 adag

Feltét:

Tészta:

Szólj hozzá!

elkészítés

Feltét:

  1. A cseresznyét folyó víz alatt megmossuk, megszikkasztjuk, kimagozzuk.
  2. A kimagozott cseresznyét meghintjük kevés édesítővel, őrölt fahéjjal és kardamommal, hagyjuk állni, míg a tésztát bekeverjük.

Tészta:

  1. Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba mérjük, és megdolgoztatjuk a robotgépet (de ha nincs, az sem baj, mert kézzel is percek alatt összeállítható).
  2. Egy 30x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral (ha nincs otthon, akkor kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel), és a masszát beleöntjük.
  3. Tetejére halmozzuk a fűszeres cseresznyét, és a 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 35-40 perc alatt megsütjük.
  4. Tálalásnál megszórhatjuk Xukor-zéróból készült porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 656
elküldve: 2
receptkönyvben: 102
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés lepény, cseresznyés kevert

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Tue, 2016-06-07 07:32

Kedves Évi Néni!
Málnával elkészíthető-e? Esetleg meggy+málna keverékével is? Ill. fagyasztott gyümölccsel? Előre is köszönöm válaszát, imádom a receptjeit!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2016-06-07 15:57

Kedves Mamokam0129!

Igazán kedves, köszönöm szépen. Én málnával nem próbálkoznék, attól tartok, eláztatná a tésztát (de a puding próbája az evés, talán egy kis adaggal meg lehet próbálni), vagy valóban a fagyasztott gyümölcs talán nem olvad fel. Még avval sem készítettem, így sajnos nem tudok tanácsot adni. A meggy frissen teljesen jó bele.
Ha fény derült rá, hogy jó-e a málna. én is szívesen fogadnám, ha megosztaná velünk, mert érdekes lehet mindenkinek.
Sikeres sütigyártást kívánok.:-) Évi néni

Mamokam0129
Mamokam0129 Tue, 2016-06-07 16:09

Ó, ez igazán gyors válasz volt, köszönöm. Arra gondoltam, hogy - ahogy a különböző gyümölcsös pitéknél is alkalmazni szoktam - a málnát beleforgatom vaníliás pudingpor+málnás levespor+pici fahéj (néha még hozzáadott darált dió) keverékébe és azonnal a tésztára teríteném, így amikor sül, talán nem áztatná el a tésztát és ártani sem ártana az ízvilágának. Megpróbálok bátor lenni és elkészíteni, mert a friss málna még igen drága. Majd beszámolok az "eredményről". Köszönöm a gyors válasz és a biztatást - mint látható- rám fért. Üdvözlöm, Mamóka (70 évesen)

tolerans
tolerans Fri, 2015-06-26 10:56

Ehhez a tésztához nem kell valami olaj, vaj, zsír?
Köszönöm!

175
cseresznye 80 dkg
fahéj 1 teáskanál
kardamom 1 teáskanál
édesítőszer 2 ek
rétesliszt 30 dkg
tojás 3 db
görög joghurt 3 dl
édesítőszer 200 g
vanília kivonat 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
1 csipet
sütőpor 1 csomag