Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés pite Edit konyhájából

Cseresznyés pite Edit konyhájából
Cseresznyés pite Edit konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a gyümölcsös süteményeket. Cseresznye érésekor, friss gyümölcsből minden évben elkészítem. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, citromhéjat, majd a sütőporos lisztet, és a kemény tojáshabot belekeverjük óvatosan.
  2. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, és a kimagozott cseresznyét a tetejére szórjuk.
  3. 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 690
elküldve: 17
receptkönyvben: 216
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés lepény, cseresznyés sütemény, pite cseresznyével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1084
tojás 6 db
cukor 25 dkg
margarin 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tej 0.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
cseresznye 30 dkg