Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-gesztenyés kuglóf

Cseresznyés-gesztenyés kuglóf
Cseresznyés-gesztenyés kuglóf
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi receptgyűjtő mappában találtam a receptet, valószínűleg valamelyik televíziós műsorújságban volt. Cseresznye helyett bátran készíthetjük áfonyával, meggyel, mogyoróval. Könnyen elkészíthető és nagyon finom, egy hűvösebb napon kellemesen átmelegíti a lakást az illatával.

hozzávalók / 6 adag

Az élesztőhöz

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tejbe beletesszük a cukrot, és mikróba langyosítjuk. Ezután elkeverjük benne az egy evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, szalvétával lefedjük.
  2. Addig a vajat kikeverjük a cukorral. A tésztához valókat beletesszük a tálba, ha az élesztő felfutott, akkor azt is, és jól átgyúrjuk. Akkor jó, ha a széle elválik a táltól, nem ragad.

  3. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 20 percig kelni hagyjuk. 

  4. Közben a gesztenyemasszát, a porcukrot és a vajat krumplinyomóval eldolgozzuk. Fél percre mikróba tesszük, hogy jól dolgozható legyen.

  5. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1 cm vastag téglalapot nyújtunk belőle.

  6. A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a gesztenyés masszát, majd rászórjuk a meggyet. Szorosan feltekerjük, majd a kivajazott-kilisztezett kuglóf  formába tesszük, körbefonjuk a forma közepét a tekerccsel. 

  7. Meleg helyen még 20 percig kelni hagyjuk, majd megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 20 percig, majd további 40 percig 160 fokon sütjük.


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 600
elküldve: 2
receptkönyvben: 185
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés kuglóf, meggyes kuglóf, aszalt gyümölcsös kuglóf, mandulás kuglóf, karácsonyi kuglóf, gyümölcsös gesztenyés kuglóf

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Thu, 2013-12-19 10:19

Segitseeeg! Nem jelennek meg a hozzavalok!!!! Pedig nagyon tetszik a recept!!:((( Kuldjetek el nekem, pls!

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Thu, 2013-12-19 23:43

Sajnos nálam sem voltak láthatóak napokig, de elvileg most már látszódik! Mivel változtatás volt a receptben gondolom újra aktiválták. Most már látod? Ha nem akkor bemásolom ide!

Petrakory
Petrakory Thu, 2013-12-12 14:30

En csak 16 dkg cukrot tettem a tesztahoz es csak edesnek tünt.
Nem, a tej nem volt ketszer megadva. Csak arrol van szo, hogy 2,5 dl tejjel a teszta mar nem gyurhato, olyan mint egy krem. Szerintem kevesebb mint a fele a tejböl eleg. Meg egyszer köszönöm a finom receptet.

Petrakory
Petrakory Sun, 2013-12-08 20:08

Nagyon szepen köszönöm a receptet. Nagyon finomra sikerült. Csak ket dolog nem stimmel a receptel. Ketszer van megadva 10 dkg cukor es a 2,5 dl. tej tul sok. Meg nagyon sok lisztet kellet hozzaadjak, hogy gyurhato legyen a teszta.

Petra

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Wed, 2013-12-11 11:13

Szia! Köszönöm az észrevételt, de nincsen kétszer megadva, csak ahogy visszaolvastam, lehet nem különül el rendesen, megpróbálom javítani. A 10 dkg cukor azért van kétszer, mert egyszer az élesztős tejbe kell rakni, a másik 10 dkg pedig a vajjal keverjük ki. A tejet pedig nem látom kétszer leírva. Az csak egyszer kell az élesztős részhez. A sorrendet megpróbálom módosítani hátha úgy jobban átláthatóbb. Köszi és örülök, hogy ízlett! :)

834
tej 2.5 dl
cukor 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
élesztő 3 dkg
margarin 8 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 40 dkg
1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
mandulapehely 10 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
gesztenyemassza 25 dkg
margarin 5 dkg
porcukor 5 dkg
cseresznye 10 dkg