r
Nosalty Logó

Barackos clafoutis - gluténmentes

NS
Barackos clafoutis - gluténmentes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

280
Kalória
4.3g
Fehérje
33.8g
Szénhidrát
14.2g
Zsír
70.3g
Víz
98.2g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
23.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    270.1 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    562.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1090 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    340 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 2236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk és ízlés szerinti vastagságúra felszeleteljük, daraboljuk (a 8-adokra vágott barackszeletek kellően gusztusosak és intenzív falatélményt nyújtanak :-)).
  2. Egy kerek kerámia sütőformát kivajazunk és kiszórjuk kristálycukorral (barna cukorral).
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a vajjal és cukrokkal jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejet, amit szintén jól elkeverünk benne.
  4. A fehérjéket habbá verjük ( nem szükséges kőkemény habot kapnunk, hiszen egy palacsintatészta-szerű alapot készítünk, ez sok időt is spórol nekünk és nem ront semmit az élvezeti értéken).
  5. A lisztben eloszlatjuk a sütőport és a sót.
  6. A tejes alaphoz adjuk a felvert tojásfehérjét és a lisztet, amíg egynemű palacsintatészta masszát kapunk.
  7. A sütőformában szépen elrendezgetett gyümölcsökre öntjükés előmelegített sütőbe rakjuk.
  8. Kb. 5 perc sütést követően kivesszük és a vanília pudingot kiskanállal rákanalazva elosztlatjuk a tetején, esetleg egy fél barackot felkockázva is még rádobhatunk manduladarabokkal kísérve.
  9. Addig sütjük, míg ízlésesen aranybarna nem lesz a teteje.
  10. Hagyjuk kihűlni! (Ez nem könnyű, de a felszeletelés alapfeltétele.)
  11. Ezt követően porcukrot szórhatunk a tetejére és tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyszerűen elkészíthető, gyors, ellenállhatatlanul finom és nem mellékesen gluténmentes édességek sorában nálunk talán a "number one" ez a francia klasszikus. Készítettem már sűrű szilvalekvárral (lekvárt csak 5 perc sütést követően teszem a tésztára), de mindenféle gyümölccsel, ami nem ereszt túl sok levet, tökéletes és a tészta is nagyon sok variálási, fűszerezési lehetőséget rejt magában, mint például a vaj helyett marcarpone vagy a liszt 1/3 mennyisége helyett darált dió stb. El kell engedni a fantáziánkat és csodák kerülhetnek ki a kezeink közül... Még nem próbáltam rizstejjel, de akinél a tejmentes diéta is javasolt, talán megéri. Természetesen Liga margarinnal. A cukor mennyisége is ízlés szerint csökkenthető, barna cukorra, rizsszirupra, fruktózra cserélhető.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...