Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos clafoutis - gluténmentes

Barackos clafoutis - gluténmentes
Barackos clafoutis - gluténmentes
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszerűen elkészíthető, gyors, ellenállhatatlanul finom és nem mellékesen gluténmentes édességek sorában nálunk talán a "number one" ez a francia klasszikus. Készítettem már sűrű szilvalekvárral (lekvárt csak 5 perc sütést követően teszem a tésztára), de mindenféle gyümölccsel, ami nem ereszt túl sok levet, tökéletes és a tészta is nagyon sok variálási, fűszerezési lehetőséget rejt magában, mint például a vaj helyett marcarpone vagy a liszt 1/3 mennyisége helyett darált dió stb. El kell engedni a fantáziánkat és csodák kerülhetnek ki a kezeink közül...
Még nem próbáltam rizstejjel, de akinél a tejmentes diéta is javasolt, talán megéri. Természetesen Liga margarinnal.
A cukor mennyisége is ízlés szerint csökkenthető, barna cukorra, rizsszirupra, fruktózra cserélhető.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Gluténmentes menü csodás lezárása.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megmossuk és ízlés szerinti vastagságúra felszeleteljük, daraboljuk (a 8-adokra vágott barackszeletek kellően gusztusosak és intenzív falatélményt nyújtanak :-)).
  2. Egy kerek kerámia sütőformát kivajazunk és kiszórjuk kristálycukorral (barna cukorral).
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a vajjal és cukrokkal jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejet, amit szintén jól elkeverünk benne.
  4. A fehérjéket habbá verjük ( nem szükséges kőkemény habot kapnunk, hiszen egy palacsintatészta-szerű alapot készítünk, ez sok időt is spórol nekünk és nem ront semmit az élvezeti értéken).
  5. A lisztben eloszlatjuk a sütőport és a sót.
  6. A tejes alaphoz adjuk a felvert tojásfehérjét és a lisztet, amíg egynemű palacsintatészta masszát kapunk.
  7. A sütőformában szépen elrendezgetett gyümölcsökre öntjük és előmelegített sütőbe rakjuk.
  8. Kb. 5 perc sütést követően kivesszük és a vanília pudingot kiskanállal rákanalazva elosztlatjuk a tetején, esetleg egy fél barackot felkockázva is még rádobhatunk manduladarabokkal kísérve.
  9. Addig sütjük, míg ízlésesen aranybarna nem lesz a teteje.
  10. Hagyjuk kihűlni! (Ez nem könnyű, de a felszeletelés alapfeltétele.)
  11. Ezt követően porcukrot szórhatunk a tetejére és tálalhatjuk is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 734
elküldve: 24
receptkönyvben: 425
elkészítve: 25/34
Facebookon megjelent: -

szakács

dr. Sütő Adrienn

Mióta szakács: 2009.12.06.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes pite

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melczerszi@gmail.com
melczerszi@gmail.com Thu, 2013-07-11 16:26

Szia Adri!
Nem lehet elmondani,hogy mennyire finom! Ugyan én is sima liszttel csináltam és bele kanalaztam a pudingot,isteni finom lett! Köszönöm Ildikó

nagykit
Kittina / nagykit Mon, 2012-04-16 12:34

Tegnap erre a sütire esett a választásunk Párommal.Sima liszttel csináltam (ahogy írtad kicsit többel) és egyszerűen király lett!! Köszönjük!!

katyoka
katyoka Sat, 2011-08-27 14:08

Isteni lett az íze!
Az állagán meglepődtem: lett egy vékony alja, egy kicsit krémesebb vastagabb része (mint mondjuk a tejes piténél), és egy habos teteje. (Még nem ettem clafoutist.) Szóval ez is olyan intelligens tészta lehet.
Én szilvával csináltam (persze fahéj és rum ízesítéssel- nyami) és rizstejet használtam, meg margarint, meg kenyérlisztet, mert csak az volt itthon és xilittel cukor helyett. Ennyi módosítás után nagyon nagy élmény, hogy ilyen finom lett!!!!
:-)

vandi
vandi Thu, 2011-08-25 22:42

Ma sütöttem először, de nem utoljára! Nagyon finom!!! Köszönöm a receptet! :-)

Julcsikacska
Julcsikacska / Julcsikacska Fri, 2011-03-11 13:06

Vendégsereg jött hozzánk, és az egyik lisztérzékeny barátnőnknek ezt a csodát sütöttem meg. Isteni lett! Mindenkinek nagyon ízlett, köszi ezt a csodás receptet! :)

Gocsab
Gocsab Fri, 2010-10-22 21:50

Szia Adri,

ma elkészítettem, és isteni finom lett! Holnap vinném vendégségbe, de vészesen fogy:-(
Köszönöm a receptet!
Gocsab

sutoa74
dr. Sütő Adrienn / sutoa74 Mon, 2010-10-04 14:46

 Szia Cafika!

Nagyon-nagyon örülök a sikerednek és hogy bővíthettem a GM repertoárodat :)!
Esetleg ha neked van valami jó kis recepted én is szívesen bővíteném vele az enyémet!

Szia,
Adri.

cafika
Cafika / cafika Sun, 2010-10-03 12:52

Szia Adri,
tegnap elkészìtettem (puding nèlkùl, mert nem tudtam beszerezni), de valami csodàs lett ìgy is !!
szilvàval kèszìtettem, ez volt itthon :)) vaniliàs cukor helyett fahèjasat tettem bele.
nagyon finom volt !!!
ezt el fogom kèszìteni gyakran !
nagyon òrùlòk, hogy bòvùlt a GM receptjeim szàma :)
puszi, kòszi mèg 1x a receptet !!!
ùdv. Cafika

cafika
Cafika / cafika Sat, 2010-10-02 15:31

Kedves Adri, nagyon szépen kòszònòm a vàlaszt!!
jo sùtès-fòzèst, majd jelentkezem,
Cafika

cafika
Cafika / cafika Wed, 2010-09-29 19:41

kedves dr.Sùtò Adrienn,
de jòl néz ki ez a sùti!!!
a vaniliàs pudingot ki lehet hagyni? sajnos nem tudok venni GM vaniliàspudingot :(
ha esetleg tudsz valami màs megoldàst...elòre is kòszònòm !!
kòszi a receptet, kùldj mèg ilyen finomsàgokat!!!
ùdv. Cafika

sutoa74
dr. Sütő Adrienn / sutoa74 Thu, 2010-09-30 06:57

 Kedves Cafika!

Természetesen a vaniliás puding elhagyásával is nagyon finom sütit kapunk, de valahogy nekem hiányozna a tökéletes ízkombinációhoz :). Ha lisztérzékeny vagy akkor, fontos, hogy ne használj olyan pudingport ami búzakeményítőt tartalmaz. A Dr.Oetker pudingporok kukorica keményítőt tartalmaznak, de nincs a tasakon egyértelmű jelölés , hogy gluténmentes lenne. A Haas hasonló pudingporán viszont van.
Én ugyan még nem készítettem simán csak Dr.Oetker gluténmentes keményítővel vaniliás pudingot, de természetesen lehetséges. Ki fogom próbálni.

A Milli Mia vaniliás krémpudingja garantáltan gluténmentes. Talán ez lesz a legegyszerűbb választás.
http://mia.milli.hu/allergenek

Jó sütőgetést és remélem ízleni fog ez a tejes pite :)!

Adri

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Wed, 2010-09-29 18:17

Szia kedves dr. Sütő Adrienn!
Nagyon jól néz ki ez a mű, és remekül is hangzik ... DE ... szerinted el lehetne ezt készíteni rendesen is? Mármint nem gluténmentesen? Válaszodat előre is köszönöm. FSZEB

sutoa74
dr. Sütő Adrienn / sutoa74 Thu, 2010-09-30 06:42

 Kedves Ildikó!

Természtesen nem gluténmentes, vagyis búzaliszttel is elkészíthető. Használj egy picivel több lisztet, úgy 20-25 g-nyival. ( a gluténmentes lisztek több nedvességet vesznek fel, jobban megduzzadnak...ez csak saját tapasztalat ).
Nagyon kellemes perceket kívánok a konyhában és ha elkészíted, akkor jó étvágyat!
Adri.

280
őszibarack 4 db
vaníliapuding 1 dl
tojás 3 db
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 dl
gluténmentes lisztkeverék 100 g
sütőpor 1 kk
1 csipet
vaj 1 ek
cukor 1 ek