Csemegeuborka levében pácolt sült csirke zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátával
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez
-
375g csirke548 kcal
-
500g csemegeuborka118 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához
-
125g újkrumpli77 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
2g snidling0 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez
-
1500g csirke2193 kcal
-
2000g csemegeuborka470 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához
-
500g újkrumpli308 kcal
-
320g csemegeuborka75 kcal
-
6g snidling2 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez
-
33.6g csirke49 kcal
-
44.8g csemegeuborka11 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához
-
11.2g újkrumpli7 kcal
-
7.2g csemegeuborka2 kcal
-
0.1g snidling0 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2.2g feta sajt6 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g olívaolaj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1286.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 268.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.6 g
Zsír
-
Összesen 183.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 854 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5145.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 672 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 2073 mg
-
Nátrium 1881 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1074.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 579 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 674 mg
-
Retinol - A vitamin: 543 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
- 13% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához
-
500 g újkrumpli
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez
- Kezdjük a csirke bontásával. Egy erős konyhai ollóval vagy egy éles késsel vágjuk ki a gerincet. Fordítsuk meg a csirkét, majd nyomjuk le a csirke mellét, hogy kilapítsuk amennyire lehet. A gerincet ne dobjuk ki, rakjuk el, hogy később húslevest készíthessünk belőle.
- Tegyük a csirkét egy nagy tálba, amiben kényelmesen elfér, majd öntsük fel a csemegeuborkák levével nagyjából addig, hogy ellepje (ez lesz a páclé). Ezután fedjük le, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni 1-2 napig. 2 nap elteltével vegyük ki a sós-savanyú léből, és töröljük szárazra. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához
- Vágjuk félbe az újkrumplikat, majd rendezzük őket egy nagy tepsire. Locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Tegyünk a tetejére egy fém sütőrácsot.
- Locsoljuk meg a csirkét is olajjal, és fűszerezzük sóval, borssal (de bármilyen más fűszert is adhatunk hozzá). Helyezzük a csirkét a sütőrácsra, majd 45 percre - egy órára (a csirke méretétől függően) tegyük be az előmelegített sütőbe. A sütés lényege, hogy a csirke legyen felül a sütőben a sütőrácson, alatt pedig közvetlen a tepsi az újkrumplikkal, hogy a csirkéből kisülő zsiradék egyenesen a burgonyákra csepegjen. A csirkét kívül sötétbarnára, belül omlósan puhára, a burgonyákat pedig aranybarnára és kívül ropogósra süssük.
- A sütés után hagyjuk a csirkét 10 percet pihenni. Közben a sült újburgonyát keverjük össze a salátához szükséges összes többi hozzávalóval: a finomra vágott snidlinggel, a durvára vágott kaporral, az apró kockákra vágott csemegeuborkával, a vékonyra szeletelt zöldchilivel, a morzsolt fetával és pár csepp friss citromlével). Vágjuk fel a csirkét, és tálaljuk!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 1022
- Feltöltés dátuma: 2024. november 02.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezzel a recepttel nem csak a csemegeuborka levét, hanem az üvegben rejlő uborkákat is felhasználhatod, hogy belőlük egy frissítő burgonyasaláta is készülhet. A csemegeuborka levében pácolt sült csirke pedig egy izgalmas módja annak, hogy a csirkének egyedi, savanykás és intenzív ízt adjunk. Az uborka leve rengeteg ízt tartalmaz: ecetet, fűszereket, esetleg fokhagymát és kaprot, így tökéletes alapot nyújt egy savanykás pác elkészítéséhez. Az uborkalé ecettartalma segít felerősíteni a csirke természetes ízét, míg a benne lévő fűszerek – mint a kapor vagy fokhagyma – további aromákat adnak neki. Az ecet savassága gyengíti a hús rostjait, ezáltal finomabb, puhább állagot érhetünk el. Fontos, hogy 2 napon túl ne pácoljuk túl a csirkét, mert a túl hosszú pácolás a hús rostjait túlságosan fellazíthatja, és szivacsossá teheti.