r
Nosalty Logó

Csemegeuborka levében pácolt sült csirke zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátával

Hering András
Csemegeuborka levében pácolt sült csirke zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

848
Kalória
53.2g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
45.9g
Zsír
268.6g
Víz
213.5g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
973.8mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

Összesen 3391 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

Összesen 77 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5145.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1074.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 3391 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

  1. Kezdjük a csirke bontásával. Egy erős konyhai ollóval vagy egy éles késsel vágjuk ki a gerincet. Fordítsuk meg a csirkét, majd nyomjuk le a csirke mellét, hogy kilapítsuk amennyire lehet. A gerincet ne dobjuk ki, rakjuk el, hogy később húslevest készíthessünk belőle.
  2. Tegyük a csirkét egy nagy tálba, amiben kényelmesen elfér, majd öntsük fel a csemegeuborkák levével nagyjából addig, hogy ellepje (ez lesz a páclé). Ezután fedjük le, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni 1-2 napig. 2 nap elteltével vegyük ki a sós-savanyú léből, és töröljük szárazra. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

  1. Vágjuk félbe az újkrumplikat, majd rendezzük őket egy nagy tepsire. Locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Tegyünk a tetejére egy fém sütőrácsot.
  2. Locsoljuk meg a csirkét is olajjal, és fűszerezzük sóval, borssal (de bármilyen más fűszert is adhatunk hozzá). Helyezzük a csirkét a sütőrácsra, majd 45 percre - egy órára (a csirke méretétől függően) tegyük be az előmelegített sütőbe. A sütés lényege, hogy a csirke legyen felül a sütőben a sütőrácson, alatt pedig közvetlen a tepsi az újkrumplikkal, hogy a csirkéből kisülő zsiradék egyenesen a burgonyákra csepegjen. A csirkét kívül sötétbarnára, belül omlósan puhára, a burgonyákat pedig aranybarnára és kívül ropogósra süssük.
  3. A sütés után hagyjuk a csirkét 10 percet pihenni. Közben a sült újburgonyát keverjük össze a salátához szükséges összes többi hozzávalóval: a finomra vágott snidlinggel, a durvára vágott kaporral, az apró kockákra vágott csemegeuborkával, a vékonyra szeletelt zöldchilivel, a morzsolt fetával és pár csepp friss citromlével). Vágjuk fel a csirkét, és tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés módja: marinálás, pácolás, érlelés
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezzel a recepttel nem csak a csemegeuborka levét, hanem az üvegben rejlő uborkákat is felhasználhatod, hogy belőlük egy frissítő burgonyasaláta is készülhet. A csemegeuborka levében pácolt sült csirke pedig egy izgalmas módja annak, hogy a csirkének egyedi, savanykás és intenzív ízt adjunk. Az uborka leve rengeteg ízt tartalmaz: ecetet, fűszereket, esetleg fokhagymát és kaprot, így tökéletes alapot nyújt egy savanykás pác elkészítéséhez. Az uborkalé ecettartalma segít felerősíteni a csirke természetes ízét, míg a benne lévő fűszerek – mint a kapor vagy fokhagyma – további aromákat adnak neki. Az ecet savassága gyengíti a hús rostjait, ezáltal finomabb, puhább állagot érhetünk el. Fontos, hogy 2 napon túl ne pácoljuk túl a csirkét, mert a túl hosszú pácolás a hús rostjait túlságosan fellazíthatja, és szivacsossá teheti.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek