r
Nosalty Logó

Csemegeuborka levében pácolt sült csirke zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Csemegeuborka levében pácolt sült csirke zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

Összesen 3391 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

Összesen 77 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 848 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5145.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1074.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 3391 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

Elkészítés

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

  1. Kezdjük a csirke bontásával. Egy erős konyhai ollóval vagy egy éles késsel vágjuk ki a gerincet. Fordítsuk meg a csirkét, majd nyomjuk le a csirke mellét, hogy kilapítsuk amennyire lehet. A gerincet ne dobjuk ki, rakjuk el, hogy később húslevest készíthessünk belőle.
  2. Tegyük a csirkét egy nagy tálba, amiben kényelmesen elfér, majd öntsük fel a csemegeuborkák levével nagyjából addig, hogy ellepje (ez lesz a páclé). Ezután fedjük le, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni 1-2 napig. 2 nap elteltével vegyük ki a sós-savanyú léből, és töröljük szárazra. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

  1. Vágjuk félbe az újkrumplikat, majd rendezzük őket egy nagy tepsire. Locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Tegyünk a tetejére egy fém sütőrácsot.
  2. Locsoljuk meg a csirkét is olajjal, és fűszerezzük sóval, borssal (de bármilyen más fűszert is adhatunk hozzá). Helyezzük a csirkét a sütőrácsra, majd 45 percre - egy órára (a csirke méretétől függően) tegyük be az előmelegített sütőbe. A sütés lényege, hogy a csirke legyen felül a sütőben a sütőrácson, alatt pedig közvetlen a tepsi az újkrumplikkal, hogy a csirkéből kisülő zsiradék egyenesen a burgonyákra csepegjen. A csirkét kívül sötétbarnára, belül omlósan puhára, a burgonyákat pedig aranybarnára és kívül ropogósra süssük.
  3. A sütés után hagyjuk a csirkét 10 percet pihenni. Közben a sült újburgonyát keverjük össze a salátához szükséges összes többi hozzávalóval: a finomra vágott snidlinggel, a durvára vágott kaporral, az apró kockákra vágott csemegeuborkával, a vékonyra szeletelt zöldchilivel, a morzsolt fetával és pár csepp friss citromlével). Vágjuk fel a csirkét, és tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 1022
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 02.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Csemegeuborka levében pácolt sült csirke zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátával
Hering András 188 recept

Ezzel a recepttel nem csak a csemegeuborka levét, hanem az üvegben rejlő uborkákat is felhasználhatod, hogy belőlük egy frissítő burgonyasaláta is készülhet. A csemegeuborka levében pácolt sült csirke pedig egy izgalmas módja annak, hogy a csirkének egyedi, savanykás és intenzív ízt adjunk. Az uborka leve rengeteg ízt tartalmaz: ecetet, fűszereket, esetleg fokhagymát és kaprot, így tökéletes alapot nyújt egy savanykás pác elkészítéséhez. Az uborkalé ecettartalma segít felerősíteni a csirke természetes ízét, míg a benne lévő fűszerek – mint a kapor vagy fokhagyma – további aromákat adnak neki. Az ecet savassága gyengíti a hús rostjait, ezáltal finomabb, puhább állagot érhetünk el. Fontos, hogy 2 napon túl ne pácoljuk túl a csirkét, mert a túl hosszú pácolás a hús rostjait túlságosan fellazíthatja, és szivacsossá teheti.

Hozzávalók

A savanyú uborkalében pácolt csirkéhez

A zöldfűszeres-uborkás burgonyasalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...