Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa sósan

Császármorzsa sósan
Császármorzsa sósan
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy ez nem igazán császármorzsa, de a tésztája és az elkészítés módja nagyon hasonlít rá. Jobb elnevezést nem találtam.
Az egész úgy született, hogy a váratlanul betoppanó egyik unokámat megkérdeztem mit enne - esetleg egy császármorzsát? Jó, de most valahogy nem kívánom az édeset, nem lehetne sósan? - volt a válasz. Megcsináltam, ez lett belőle.
Akkor kétszer ekkora adagot csináltam, amit a "pici" unokám (36 éves, 195 cm, 90 kg) egyszerre megevett.

hozzávalók / 1 adag

A morzsához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat jól felverjük. A vajjal, liszttel, tejjel, sóval, simára keverjük.
  2. Az apróra vágott hagymát hozzáadjuk.
  3. Egy serpenyőben az olajat jó forróra hevítjük, hogy sisteregjen, amikor a masszát beleöntjük.
  4. Hagyjuk, hogy az alja kicsit megpiruljon, és utána mindjárt kezdjük el összetörni, forgatni falapáttal a tésztát, amíg mindenütt megsül.
  5. Tányérra szedjük, reszelt sajttal meghintjük, kevés tejfölt is tehetünk rá. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 970
elküldve: 1
receptkönyvben: 184
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsó

Mióta szakács: 2010.01.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás morzsa

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ytongga
Ytongga Sat, 2018-11-10 05:21

Jó napot!
Sajnos hagymám nem volt, de tettem bele egy kis csilisbab fűszerkeveréket, meg csirke sonka szalámit, nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet.

fronika
Fronika / fronika Thu, 2010-12-02 19:15

A recepttel már régóta szemeztem :) de ma jött el a napja, hogy ki is próbáltam, bár kicsit változtattam rajta :) A hagyma mellé kockáztam még a tésztába egy kis csirkemell sonkát és joghurtos-tejfölös-fokhagymás öntetet csináltam hozzá. Így is isteni finom lett :)
Köszönöm a receptet!!!!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-09-14 23:08

Kedves Éva!
Nagyon örülök, hogy izlett, és bővült a családi étlap. Jó érzés. Anyukádnak és neked is sok puszi, Zsóka nénitől.

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2010-09-14 21:31

Kedves Zsóka néni!
Két napja én is hasonló cipőben járok, mint Eszter, lebetegedtem. Nem volt kedvem főzni, nézelődtem a kamrámban, de valahogy nem kívántam rá semmire. Aztán eszembe jutott ez a recept, és akkor mégis kedvem támadt ebédelni.:-)
Meg is csináltam, sőt, volt itthon egy kis házi füstölt sonkám, azt pirítottam meg hozzá, és egy kis sajtot, meg csípős piros paprikát szórtam a tetejére. Ketten ettük az anyukámmal, és mindketten nagyon jót ettünk belőle! :-) Meg is beszélgettük közben, hogy a családban valahogy sosem csinált senki császármorzsát, pedig milyen finom, és milyen gyorsan össze lehet dobni! Az mindenesetre biztos, hogy mi sokszor eszünk még ilyet, fel van véve a családi étlapra :-))
Nagyon köszönjük ezt a nagyszerű receptet, sok-sok puszi érte: Éva

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-09-14 01:47

Eszterkém, örülök, hogy izlik, a szalonna csak javíthat rajta. Annak viszont nem örülök, hogy beteg vagy, igyekezz meggyógyulni, mert nemsokára találkoznunk kell!
Addig is puszi nektek, Zsóka nénitől.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-09-14 01:43

Kedves nyamóka, köszönöm a hozzászólást, próbáld ki nem fogod megbánni. üdvözöl Zsóka néni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-13 15:08

Drága Zsóka néni!
Még mindig szerelem van! A sós császármorzsa rajongásunk még most is tart, épp most is itt ülök egy nagy tányér felett. Épp dögrováson vagyok, a múlt héten Achi volt beteg, most meg én nyomom az ágyat. Főzni nem nagyon van kedvem, viszont éhes voltam, így megint csak ehhez a recepthez nyúltam. Most bizony szalonnával alápirítva, ej de jó!
Köszönjük a receptet Zsóka néni!
Millió puszi!
Eszter&Achi

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Fri, 2010-04-09 00:16

Kedves gali_baba (de jó neved van)!
Örülök, hogy tetszik a recept. Ha szereted az egyszerű, de jó ételeket, akkor ez valóban az, próbáld ki.Aranyosak a gyerekeid, kedves a kép.
Üdv. Zsóka néni

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Fri, 2010-04-09 00:06

Kedves Eszter!
Jajj nagyon örülök, hogy ennyire izlik az étel, amit nagyanyai buzgalmamban kitaláltam. És milyen nagyszerűen tovább fejlesztetted az ötletet, persze az ember fantáziájának nincs határa, aki szeret főzni, variálhat kedvére. Igazán örülök, de azt nem venném a szívemre, ha belebetegednél!
Puszillak: Zsóka néni

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-08 19:00

Ez valami isteni! Èpp most falom befelé a második tányérral, de már pukkadásig vagyok. Szégyenszemre dupla adaggal kezdtem magamnak...szerintem sós császármorzsa túladagolás fog végezni velem. :-)))
sok-sok tejföllel, jó sósan, még forrón megszórva sajttal, egy kis pirospaprika...Hát rég ettem ilyen egyszerüen finomat. Igazi otthoni íz! Már el is képzeltem finomra piríott szalonnával, és zsírjával meglocsolva...jaj...rosszul vagyok... :-D

1213
tojás 2 db
finomliszt 6 dkg
vaj 3 dkg
tej 1 dl
vöröshagyma 0.5 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
tejföl 2 ek