r
Nosalty Logó

Krumplis nudli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Krumplis nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Összesen 1621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2887.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 228 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. Felteszünk sós vizet forralni a gázra a nudliknak.
  2. Én maradék törtkrumpliból készítem, de főzhetünk kb. 30 dkg krumplit kockára vágva, s ha langyosra hűlt, akkor összekeverjük a többi hozzávalóval. Kb. törtkrumpli mennyiségű lisztet szórunk a krumplira, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
  3. Ha picit száraznak tűnik, kicsi vizet önthetünk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  4. Ezután kezünkkel kicsit összegörgetjük a tésztát, hogy hosszabb „tésztagurigát” kapjunk.
  5. Ezt kb. 4-5 fele vágjuk, s egyenként lisztes kézzel, lisztes deszkán addig sodorgatjuk, amíg kb. 2 cm széles, s jó hosszú hengereket kaptunk belőle. Ezeket késsel 2 cm-es darabokra vágjuk, majd ezeket megszórjuk liszttel, s minden egyes db-ot a tenyerünkkel nudlikká sodorjuk.
  6. Ezt a mennyiséget kb. két részletben főzzük meg. Ha a fele elkészült, s forr a vizünk, akkor szépen, óvatosan a forró vízbe rakosgatjuk a nudlikat. Kb. 8-10 perc alatt megfőnek – természetesen közben néha megkevergetjük –, s akkor ki lehet szedni szűrőkanállal.
  7. Lecsepegtetjük, s beleszórjuk a zsemlemorzsába, amit villa segítségével összekeverünk, hogy mindenhol befedje a zsemlemorzsa, majd jénai tálba kiszedjük a nudlikat, s tálalhatjuk is.

A pirított zsemlemorzsához

  1. Amíg fő a nudlink, addig egy lábosba beleöntjük az étolajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, s folytonos keverés közben addig pirítjuk, amíg elkezd színesedni, barnulni. Ekkor elzárjuk alatta a gázt, s kb. 1 evőkanál kristálycukrot szórunk rá, s jól elkeverjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 499
  • Tegnapi nézettség: 275
  • 7 napos nézettség: 2140
  • Össznézettség: 735827
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 01.

Ajánló

Egy tartalmasabb leves mellé nagyon finom ez a krumplis nudli... Porcukorral, fahéjjal megszórva tálaljuk. De ha szeretjük, zsemlemorzsa helyett akár mákos-cukrot is használhatunk... Úgy talán még finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel ételt nem dobunk ki, ezért szoktam maradék törtkrumpliból elkészíteni ezt a finom krumplis nudlit. 

Hozzávalók

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek