Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis nudli

Krumplis nudli
Krumplis nudli
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel ételt nem dobunk ki, ezért szoktam maradék törtkrumpliból elkészíteni ezt a finom krumplis nudlit. 

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A pirított zsemlemorzsához

ajánlat

Egy tartalmasabb leves mellé nagyon finom ez a krumplis nudli... Porcukorral, fahéjjal megszórva tálaljuk. De ha szeretjük, zsemlemorzsa helyett akár mákos-cukrot is használhatunk... Úgy talán még finomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. Felteszünk sós vizet forralni a gázra a nudliknak.
  2. Én maradék törtkrumpliból készítem, de főzhetünk kb. 30 dkg krumplit kockára vágva, s ha langyosra hűlt, akkor összekeverjük a többi hozzávalóval. Kb. törtkrumpli mennyiségű lisztet szórunk a krumplira, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
  3. Ha picit száraznak tűnik, kicsi vizet önthetünk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  4. Ezután kezünkkel kicsit összegörgetjük a tésztát, hogy hosszabb „tésztagurigát” kapjunk.
  5. Ezt kb. 4-5 fele vágjuk, s egyenként lisztes kézzel, lisztes deszkán addig sodorgatjuk, amíg kb. 2 cm széles, s jó hosszú hengereket kaptunk belőle. Ezeket késsel 2 cm-es darabokra vágjuk, majd ezeket megszórjuk liszttel, s minden egyes db-ot a tenyerünkkel nudlikká sodorjuk.
  6. Ezt a mennyiséget kb. két részletben főzzük meg. Ha a fele elkészült, s forr a vizünk, akkor szépen, óvatosan a forró vízbe rakosgatjuk a nudlikat. Kb. 8-10 perc alatt megfőnek – természetesen közben néha megkevergetjük –, s akkor ki lehet szedni szűrőkanállal.
  7. Lecsepegtetjük, s beleszórjuk a zsemlemorzsába, amit villa segítségével összekeverünk, hogy mindenhol befedje a zsemlemorzsa, majd jénai tálba kiszedjük a nudlikat, s tálalhatjuk is.

A pirított zsemlemorzsa

  1. Amíg fő a nudlink, addig egy lábosba beleöntjük az étolajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, s folytonos keverés közben addig pirítjuk, amíg elkezd színesedni, barnulni. Ekkor elzárjuk alatta a gázt, s kb. 1 evőkanál kristálycukrot szórunk rá, s jól elkeverjük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 120
össznézettség: 155 690
elküldve: 4
receptkönyvben: 218
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplinudli, buci nudli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

324
burgonya 30 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
zsemlemorzsa 3 ek
porcukor 1 ek
fahéj 1 kávéskanál