Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csalánleves Ács Bori konyhájából

Csalánleves Ács Bori konyhájából
Csalánleves Ács Bori konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csalán nem csíp, ha hő éri, viszont nagyon friss, a spenóthoz hasonló íze van, és elképesztően egészséges. Amint begyűjtöttük, azonnal készítsük el, akkor az igazi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csalánt megmossuk, leveleit a szárról levágjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk, a hagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk.
  3. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a hagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a krumplit. Felöntjük kb. egy liter vízzel, felforraljuk, sózzuk, és alacsony lángon főzzük öt percig.
  4. Ekkor adjuk hozzá a csalánleveleket. Velük együtt tovább főzzük, míg minden puha nem lesz.
  5. A levest alaposan leturmixoljuk, ha kell, adunk még hozzá vizet, és jól megborsozzuk.
  6. Egy-egy evőkanálnyi tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ácsbori

Mióta szakács: 2020.05.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöld leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

147
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 300 g
csalán 300 g
víz 1 l
tejföl 4 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint